„Vlastně nám nikdo pořádně nevysvětlil a neřekl, že ta Manéž nebude, pořád se to nějak odkládá, všichni jsou anonymní, připomíná mi to chování kdysi předrevolučních pracovníků,“ posteskl si v lednu Polívka, který s Manéží právě vyjel na turné po České a Slovenské republice.

„Bolka si po tomto prohlášení zavolali z brněnské televize a vyčetli mu, že jako tvář ČT, která mimo jiné hraje v prestižním seriálu Případy 1. oddělení, veřejně televizi kritizuje! A řekli mu, že už by se to nemělo opakovat, jinak si podkopává nohy,“ řekl zdroj deníku Aha.

Známý bavič by se možná měl obávat o své další působení ve veřejnoprávní televizi, protože jí tím vším vlastně vyhlásil válku. Ale oficiální prohlášení ČT k celé kauze překvapivě vyvrací Bolkovaslova o tom, že televize se snaží jeho pořad donekonečna odkládat.

„Další, v pořadí 54. díl Manéže, bychom rádi natáčeli, ale nedostali jsme do této chvíle od pana Polívky námět. Přitom jsme o něj žádali už loni v červenci. Pokud dostaneme zajímavý námět na další díl či díly, budeme v natáčení rádi pokračovat,“ sdělila mluvčí brněnského studia ČT Hana Orošová. Bolku, jsi tedy na řadě!

Zatím poslední díl Manéže ČT vysílala v červnu roku 2014, první se vysílal už v roce 1987. V každém díle se lidé mohli podívat na několik divadelních skečů samotného Polívky i hostů, které si do pořadu pravidelně zval. Nyní se Polívka pustil do šestidílného turné, které začal o víkendu vystoupením v Brně. Mezi jeho hosty se objeví i Jiří Stivín (73), skupina Horkýže Slíže, Milan Lasica (76), Pavel Liška (44), Arnošt Goldflam (69) či Anna Polívková (36).

Fotogalerie
7 fotografií