Zpěvák byl dalším hostem talk show Koho čas vzal Zuzany Bubílkové (63) na webu Blesk.cz. Rakovině, která se v souvislosti s jeho osobou loni skloňovala, se brání smíchem.

„Zhubl jsem a lidi se báli, že mám rakovinu. Ale ne,“ říká s tím, že kouřit začal až ve čtyřiceti. Nikotin naopak podle něj nemocím brání! „Za celou zimu jsem nechytil ani rýmu, přestože na mě lidi prskali ze všech stran! Ony ty viry, asi jak letí okolo, cigarety cejtěj a nejdou do mě,“ směje se s tím, že je netypický kuřák. „Já to nevdechuju, takže rakovinu plic nedostanu. Možná jazyka,“ rouhá se.

S těžkou nemocí, rakovinou prsu, ale bojovala jeho manželka Zdenička, s níž je 46 let. „Ona je borec. My jsme byli zdrcený, ale ona nás povzbuzovala. Říkal jsem si: Kdo by mě buzeroval, že jsem špatně odhodil fusekle a nesundal na záchodě prkýnko? Bylo mi smutno. Ale myslím, že to bude dobrý, už jí chutná i pivo,“ raduje se Helekal.

„Od září minulého roku učím na konzervatoři zpěv a interpretaci, ale studentům jsem zakázal říkat mi pane profesore,“ dodává.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Helekal (69): Hrozí mi rakovina jazyka! Zuzana Bubílková, Lukáš Červený

Fotogalerie
4 fotografie