V menším ze dvou stavení žila po rozchodu s Hapkou až doteď kostýmní výtvarnice a návrhářka Olga Michálková (49) se synem Kašparem (13). „Ano, víme, že dům je prodaný. To víte, tady se nic neutají...“ potvrdil Blesku jeden z místních.

„A teď pořád někdo jezdí do toho většího baráku, ve kterém pan Hapka umřel. Ten je prý ale po střechu plný věcí. Budou mít fušku to vyklidit!“ míní starousedlík. „Ale mohli by za něj dostat mnohem víc než sedm milionů, za který prý prodali ten menší...“ dodal.

Každé ze sedmi Hapkových dětí si podle skladatelova kamaráda a textaře Michala Horáčka (63) zatím bere z otcova domu něco na památku. „Jsem rád, že jeho synové a dcery si přebírají to, co jim připomíná tátu,“ napsal Horáček na sociální síť.

A nejde jen o potomky, vybrat si nějakou věc s citovou vazbou prý chodí i Hapkovi přátelé. Pak zřejmě nabídnou dědicové k prodeji i dům na náměstí, v němž skladatel naposledy vydechl.

Petr Hapka byl také vášnivým sběratelem starožitností. „Celý život hromadil rozměrné předměty jako třeba i vrtuli dvojplošníku nebo vycpaného buvola. Těší mě, že mnoho z věcí se dostane do muzeí, třeba do sbírek technického muzea a jeho oddělení hodin a jiných přístrojů,“ prozradil na sociální síti Michal Horáček.

Fotogalerie
9 fotografií