Jiří Zídek překvapil už knihou Bídníci.cz. Tam se opřel do českých poválečných dějin. Nyní vyšlo volné pokračování s názvem Ta naše písnička česká, kde autor o dost přitvrdil. „Počítám s tím, že kniha vzbudí kontroverzi,“ uvedl Zídek. „Nejde mi ale o lacinou senzaci, spíš o možná mnohdy krutou upřímnost. Pravda někdy bolí, ale nic očistnějšího ještě nikdo nevymyslel,“ tvrdí autor, který se chystá vymáchat Karla Gotta v jeho minulosti. Zpěvák totiž před 39 lety podepsal antichartu. A to, že momentálně svádí boj s rakovinou, Zídka vůbec nezajímá.

Při tvorbě knihy Zídek dokonce oslovil i bývalého generálního tajemníka komunistické strany Milouše Jakeše. „Vůbec neměl problém zavzpomínat, je naprosto v obraze,“ prohlásil spisovatel o Jakešovi. Dodnes prý archivuje všechny dokumenty, které kdy od současných celebrit dostal.

„Popularita není jen otázkou talentu a určitě není zadarmo. Tohle byla jen další splátka. Sešli se ve jménu socialismu a míru, za ještě krásnější písně a melodie,“ píše Zídek ve své knize na adresu Gotta a dalších umělců. „Celé se to podobá přátelsky vynucenému sexu. Něco za něco. V zábavním průmyslu nic neobvyklého,“ dodává Zídek.

Fotogalerie
20 fotografií