Ve skupině Behind the Mirror se Artur Štaidl se svými kamarády věnují zejména deathcore metalu. To znamená, že zpívají většinou o smrti, ponurých tématech a vydávají ze sebe opravdu děsivé zvuky. Podle hudebních znalců ale před sebou kapela má zářivou budoucnost a co víc, fanynky na koncertech šílí. Od stylu Ivety Bartošové je však hudební styl kapely opravdu vzdálen. A z toho není nadšený vdovec Josef Rychtář.

„Otázka je z mého pohledu, jestli hudba, kterou zvolil, je správná. Nějak mi to k Arturovi nesedí. Je mi záhadou, že se dal na takovou tvrdou muziku. Je to ale lepší, než kdyby se chytil nějaké party,“ svěřil se deníku Aha! Rychtář s tím, že Arturovi i tak drží palce.

„Arturovi přeju jen to nejlepší a určitě bude mít své posluchače. Ivetka by na něj byla pyšná,“ uvedl vdovec, který Artura podporoval v jeho hudebních začátcích. „Když byl v Uhříněvsi, jeho pokoj byl malý. Proto jsem mu do garáže přivezl koberec, měl tam bicí a se svými kamarády tam hrál,“ zavzpomínal Rychtář.

Jeho přítomnost na koncertech kapely ale nehrozí. „Já jsem s Arťou vycházel velmi dobře. Zkoušel jsem ho několikrát kontaktovat, ale jeho číslo už neexistuje. Čekal jsem, že ho budou zajímat poslední dny Ivetky, ale jsem zklamanej,“ uzavřel Rychtář.

Navzdory tomu, že u Josefa Rychtáře Artur a jeho kapela nepochodí, je jasné, že u fanoušků tvrdé hudby mají vyhráno. Jejich písně slaví velké úspěchy a členové Behind the Mirror nestačí děkovat za přízeň a odepisovat na zprávy fanoušků. „Vy jste opravdu blázni! Nejenže jsou nové skladby hodně přehrávané a kladně komentované, ale jsou i nejpřehrávanější, jako třeba Insanity.(...) Děkujeme vám všem za tak velkou podporu, vážíme si toho,“ napsali vděční muzikanti na sociální síť.

Nemohli jsme si nevšimnou, ale. Co to sakra je!? Vy jste opravdu blázni! Nejenže jsou nové skladby hodně přehrávané a...

Zveřejnil(a) Behind the Mirror dne 7. únor 2016

Fotogalerie
19 fotografií