„Jsem v pátrání ohledně předvolání na policii kvůli alimentům,“ potvrdil bývalý hráč amerického fotbalu, který má v Česku dva syny s dvěma různými ženami a už několik let pobývá v Indonésii.

V turistickém ráji podle informací Blesku dokonce staví luxusní hotel. Na výživném má ale nejspíš pořádný dluh...

„V pátrání jsem zkrátka proto, že se k podání vysvětlení prostě dostavit nemůžu,“ dodal Dopita s tím, že s českou policií spolupracuje prostřednictvím elektronické komunikace.

„Alimenty řeší soud a čeká se na rozhodnutí. Teď to jde do finále, tak až mi dojde rozhodnutí od soudu o jejich úpravě, tak se to srovná, a pak to jde stáhnout,“ neláme si hlavu.

Nařízení policie ale říká, že Dopita se k výslechu dostavit musí. Nelze to odbýt pouhým e-mailem! Jenže on se prý vymlouvá, že přiletět nemůže, protože nemá peníze na letenku. Policie podle našich informací momentálně ověřuje jeho totožnost a adresu. A pak teprve bude jednat dál.

Je několik možností, jak se vyšetřovatel rozhodne situaci řešit. Buď bude na Dopitu vydán mezinárodní zatýkací rozkaz a on pak bude transportován do ČR (pověstní lovci lebek už takto dopravili domů celou řadu prchajících Čechů), anebo vyšetřovatel poletí za ním na Bali.

Fotogalerie
4 fotografie