Jiří Schmitzer vypadal na večírku filmu Padesátka, který měl svou premiéru v Lucerně, nemocně, cítí se prý velmi dobře.

Svou přítomností potěšil hlavně svého kolegu Marka Taclíka, se kterým zapáleně klábosil. Měl skvělou náladu, rozdával úsměvy na všechny strany, a dokonce se rozhodl "vyvětrat" i svou rodinu.

Na film, kde si zahrál menší roli, ho doprovodila manželka a dcera Kristýna. Herec je objal kolem ramen a ochotně s nimi pózoval fotografům.

Schmitzer se loni v létě stáhl po 29 letech z divadla Ypsilonka a uchýlil se na svou chalupu. V divadle ještě vydržel relativně dlouho na to, že role ve filmech už odmítal. Jenom stěží se nechal přesvědčit k natáčení snímku "Jako nikdy", kde hrál umírajícího. „Nechtěl hrát už ani v tomto filmu. Hrozně dlouho to odmítal, pořád mi vysvětloval, že to nemůže dělat, že je unavený a zhnusený,“ prozradil režisér snímku Zdeněk Tyc. Za roli umírajícího muže bojujícího se zákeřnou rakovinou dostal nakonec Schmitzer Českého lva, ale ani to ho nepřesvědčilo, aby s kariérou pokračoval.

Fotogalerie
11 fotografií

 

V divadle ještě vydržel relativně dlouho na to, že role ve filmech už odmítal. Jenom stěží se nechal přesvědčit k natáčení snímku Jako nikdy, kde hrál umírajícího. „Nechtěl hrát už ani v tomto filmu. Hrozně dlouho to odmítal, pořád mi vysvětloval, e to nemůže dělat, že je unavený a zhnusený,“ prozradil režisér snímku Zdeněk Tyc. Za roli umírající muže bojujícího se zákeřnou rakovinou dostal nakonec Schmitzer Českého lva, ale ani to nepřesvědčilo, aby s kariérou pokračoval.

Více na http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/99956/herec-jiri-schmitzer-64-konci-mluvi-o-unave-a-zhnuseni.html?utm_source=ahaonline.cz&utm_medium=copy