Marek Dědík o celé záležitosti mlčel a nejspíš by se tak o jeho hrdinském kousku nikdo nedozvěděl, jenže se ozvala chlapcova matka, která mu chtěla poděkovat. Vřele, s láskou a hlavně veřejně.

Vše se odehrálo během taneční soutěže, na které Dědík také byl. Jeden z mladíků, kteří bojovali o taneční vavříny, se náhle skácel k zemi a vypadalo to s ním velmi zle. Měl zástavu srdce. Na pomoc mu přispěchal právě Marek, kterému se podařilo mladého muže vrátit z cesty na onen svět.

Zatímco mladíka odvezla sanitka, Dědík o žádné díky nestál. Chlapcova matka mu nicméně chtěla s odstupem poděkovat, ale protože na něj neměla kontakt, napsala dopis na Barrandov.

„Dobrý den, chtěla bych touto cestou poděkovat Marku Dědíkovi, který minulou neděli 22. 11.  2015 pomáhal při záchraně života mého syna Jirky Svobody ze Znojma. Na taneční soutěži v Brně přímo na parketu zkolaboval, měl zástavu srdce a nastala u něj klinická smrt. Ale rychlou pomocí se Jirka zotavuje a nemá fatální následky. Chci, abyste věděli, že Marek Dědík je nejen vynikající tanečník, ale i báječný člověk se srdcem na správném místě, který nesedí v koutě, ale dovede POMOCI tam, kde je potřeba!!! DĚKUJI MOC A MOC A MOC. Jestli je to jen trochu možné a mohla bych na něj dostat telefonní číslo, byla bych moc ráda, protože by mu chtěl můj syn zavolat a poděkovat. S úctou šťastná matka.“

Jen rodič, který málem přišel o milované dítě, dokáže pochopit, co všechno se skrývá za slovy, které šťastná matka tanečníkovi napsala. Marek udělal prostě něco opravdu VELKÉHO. Něco, co dalece překonává všechna vítězství v jakékoli soutěži.

Fotogalerie
10 fotografií

Víte, že… Tančí pro nemocné

Dědíkovi rozhodně nejsou ostatní lidé lhostejní. Pokud svým tancem může někomu pomoci, rád to bez zaváhání udělá. Minulý týden zatančil s Jitkou v pražské kavárně Kaaba na pomoc organizaci Duha. Během večera se prodejem vín a předmětů vyrobených mentálně postiženými klienty vybralo přes sto tisíc korun.

Hned druhý den v přímém přenosu StarDance tančil pár pro sdružení Paraple. V tanci Jitku a Marka doplnil klient Paraplete upoutaný na invalidní vozík. Vybralo se přes deset milionů korun.