Po druhém manželovi Václavu Havlovi (†75) ztratila Dagmar i svou osudovou lásku, prvního manžela a otce jejich dcery Niny (39). Znali se od svých 14 let. Pak spolu studovali herectví. Brali se v kostele svatého Tomáše v Brně v roce 1975. Za to byli podmínečně vyloučeni z JAMU. Dcera Nina přišla na svět o rok později.

Bývalý herec měl poslední měsíc problémy se srdcem, které ho přivedly do IKEM. Naposledy ale vydechl ve Všeobecné fakultní nemocnici na Karlově náměstí. V poslední chvíli u něj seděla jeho Dáša, dávná láska ze studií. „Jsem moc ráda, že nebyl sám,“ dodala ještě Havlová. Prokázala svému bývalému manželovi poslední službu.

Radvít Novák pracoval až do svého nuceného odchodu kvůli zdravotním potížím před třemi lety jako rozhlasový moderátor a hlasatel. Zprávu o jeho úmrtí oznámil na Facebooku editor a moderátor stanice Český rozhlas Plus Radko Kubičko.

Píchla ho drátem

Před pěti lety promluvila Havlová poprvé o exmanželovi v televizním pořadu. „Radvít byl moje veliká osudová láska. I když jsme se po pěti letech manželství rozvedli, naše cesty se stále prolínají,“ přiznala bývalá první dáma. „On je můj nejbližší mužský přítel,“ vysekla otci svého dítěte poklonu. O to větší bolest nyní herečka po jeho smrti prožívá.

S Dášou, tehdy Veškrnovou, se Radvít poznal už ve škole. „Byla to hubená patnáctiletá dívka, samá ruka, samá noha. Při vyučování buď tajně jedla, anebo pletla,“ prozradil před časem Novák.

Pletení zmínil i proto, že ho prý Dáša jednou drátem bodla, když jí nechtěl dát opsat písemku. Jiskra přeskočila až na lyžařském výcviku. Vzali se v roce 1975.