V pozdravu Karla Gotta, který ve středu natočil pro své fanoušky a kolegy na nemocničním lůžku, je slyšet, že jeho hlas není v pořádku! Mistr zní unaveně a v některých chvílích má hlas zastřený. Podle lékařů za to momentálně může Gottova zlomená psychika.

Zpěvák tento týden ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze podstoupil první kolo chemoterapie. Jak moc může jeho hlasu ublížit?

„Přímý vliv chemoterapie na hlasivky dokázán nebyl, ale při chemoterapii může dojít třeba k infekci, která postihne hrtan nebo horní cesty dýchací, a pak se to může projevit na hlase. Je to spíš takový druhotný příznak,“ řekl Nedělnímu Blesku uznávaný profesor v oblasti onkologie Pavel Klener (78). Muž, jehož žákem byl Gottův onkolog profesor Marek Trněný, CSc. (55).

Pro Gottovy hlasivky může být podle Klenera a dalších onkologů nebezpečné, pokud lékaři kromě chemoterapie přistoupí k ozařování nádoru. Tedy k tzv. radioterapii.

„Ta může způsobit chrapot a nebo ztrátu hlasu,“ prohlásil slovenský onkolog Ľuboš Drgoňa pro deník Nový Čas. Podle něj by ale Gotta museli ozařovat v oblasti krku. Jenže zpěvák má zhoubný nádor na mízních uzlinách v břiše. Fanoušci se bojí, aby onemocnění neudeřilo ještě větší silou.

Fotogalerie
11 fotografií