Takhle jsme ji dlouho neviděli! Zpěvačka a dvojnásobná maminka, žijící s hokejistou Tomášem Plekancem (32) v Kanadě, většinou chodí ve volných džínách, tričkách až ke krku a dlouhých vytahaných svetrech. Během posledního pobytu v Česku ochotně zapózovala a předvedla bujné poprsí, které je dílem kojení druhorozeného synka Adama (4 měsíce). A taky udělala něco pro dobrou věc.

Stoupla si před fotoaparát a nechala se zvěčnit pro pátý ročník charitativního kalendáře 12 plus 12 na podporu boje s nemocí motýlích křídel. Kalendář každoročně vytváří fotografka Lucie Robinson.

„Chodíme po světě a myslíme, že jsou naše oči otevřené. Ovšem až při některých nezapomenutelných setkáních se nám podaří vidět víc, dál a ostře. Potkání se s Makulkou je přesně jedním z takových momentů,“ svěřila se při focení zpěvačka, která se v ateliéru setkala i s desetiletou Markétkou. Ta v letošním kalendáři organizace Debra zastupuje pacienty místo Olinky Joklové (†30), která letos v srpnu zemřela.

Debra

Posláním neziskové organizace Debra ČR je zvyšovat kvalitu života lidí trpících vzácným vrozeným onemocněním kůže Epidermolysis bullosa congenita, tzv. nemocí motýlích křídel. Nemoc je bolestivá a může vést k invaliditě, znetvoření a předčasné smrti. Projevuje se extrémně citlivou pokožkou, zranitelnou i tím nejlehčím kontaktem. Postihuje také oči, ústa, hrdlo a jiné vnitřní orgány. Zatím na ni nebyl objeven lék. Svou činností Debra ČR hájí zájmy takto nemocných pacientů a jejich rodin, poskytuje jim řadu služeb a podporu.

Blesk spolupracuje s organizací Debra a bude se nemoci motýlích křídel věnovat i celý listopad v rámci charitativního projektu Blesk Srdce pro vás. Více na www.srdceprovas.cz.

Kalendář 12 plus 12, jehož koupí podpoříte organizaci DEBRA, je možné zakoupit na www.12plus12.cz

 

Fotogalerie
7 fotografií