„Kamarád Vojta Lavička z Gipsy.cz mi zavolal prvního září, dal mi asi dvě minuty na rozmyšlenou. A den nato jsem nastoupila. Jsem zvyklá na hašení problémů, tak mi to nevadilo,“ řekla Super.cz Veronika Žilková.

Herečka je dcerou hudebního pedagoga Václava Žilky a už začala zavádět jeho vyučující metody. „Geny po tatínkovi se projevují, už jsem zavedla i proslavený Žilkův čas. Zná ho asi sto tisíc jeho žáků. Když máte ve tři hodinu, tak jste za pět minut tři připraveni na místě se studijním materiálem a ořezanou tužkou. Když totiž přijde student pozdě, znamená to, že nemá zájem o obor a tím pádem také to, že špatně učíte. Když ráno vystupuji z auta, všichni, kteří kouří před školou, zahazují nedopalky a běží do sálu, aby tam byli dřív než já,“ prohlásila pobaveně Veronika.

Avšak práce je to náročná. Herečka nemá vůbec čas. Kvůli vytváření osnov dokonce přestala vařit manželovi Martinovi Stropnickému. „Můj manžel se mě už ptal, jestli budu o víkendu vařit, nebo pořád jen sestavovat rozvrh. Byl to doslova bojový plán. Příští rok ho radši začnu sestavovat už v květnu,“ dodala se smíchem Veronika Žilková.

 

Fotogalerie
4 fotografie