V zákulisí šoubyznysu se spekuluje, že Miroslav Donutil dostal denní honorář 20 000 korun. Nevrlý doktor Elinger herci za dosavadních 110 natáčecích dnů, kdy 16 dílů vznikalo, mohl vynést až 2 200 000 korun.

Náklady za honorář Donutila ale Českou televizi mrzet nemusí. Oblíbený herec a komik přitáhl k televizním obrazovkách hned v úvodu, kdy spojili první a druhý díl dohromady, 1 460 000 diváků.

ČT s Donutilem sázela na jistotu. „Producent mi řekl, že má možnost koupit práva k anglickému seriálu, který je úspěšný po Evropě. A že je koupí jedině tehdy, když budu hrát hlavní roli,“ svěřil se Donutil. Přečetl pár scénářů a na nabídku kývl.

Vydělané dva miliony ale neměl Donutil zadarmo. Natáčení mu ztěžovaly horské podmínky v Beskydech, kde se jednu dobu v obleku pekl a druhý den naopak mrzl. „Musel jsem být neustále v obleku. Ať bylo třicet plus nebo patnáct mínus. Ale na druhou stranu musím říct, že jsem si i díky těm oblekům osvojil lépe myšlení, pohyby a charakter toho doktora jako takového,“ přiznal herec. Už v říjnu startuje natáčení dalších dvou řad, tedy nových 16 dílů.

Fotogalerie
7 fotografií