Na vzdělání svých dětí chce Lucie Borhyová dbát už od začátku, proto se rozhodla syna Lucase poslat na soukromou základní školu, kde školné stojí 10 tisíc měsíčně. Lucas, kterého má Lucie s bývalým partnerem, Řekem Nikem Papadakisem (36), má před sebou devět let povinné školní docházky, což Borhyovou bude stát téměř milion korun.

Zvažovali jsme více možností, ale vybrali jsme školu, u které je jiný přístup, a věříme, že to dítěti dá do života. Zaměřuje se na každé dítě individuálně. Je to něco jiného než obyčejná škola,“ vysvětlila Lucka.

Prvňáčka Lucase sice odvede do školy až zítra, už dnes si ale společně s babičkou, Lucčinou maminkou, přišli školu v rámci jejího slavnostního otevření prohlédnout.

Na Lucii bylo vidět, že je na svého synka velmi pyšná, že jej povede do školy. „Je to nový životní krok, tak jsem se vcítila do role, kdy jsem já šla poprvé do školy a byla to velká změna. Lucas je hodně zvídavý a o vše se zajímá. Ať jsou to hvězdy nebo dinosauři,“ svěřila se Lucie, která nezanedbala ani přípravu na školní docházku. „Jsme připraveni, máme aktovku a všechno potřebné. Lucas se už nemůže dočkat, ale uvidíme, co bude říkat za pár měsíců," dodala s úsměvem.

Výuka na soukromé škole je přizpůsobena konkrétním potřebám dítěte, jeho věku, zájmům a talentu. Každý žák má vlastní plán vzdělávání, a může tak postupovat svým přirozeným tempem a věnovat více času tomu, co ho zajímá a v čem může jednou vyniknout.

Fotogalerie
10 fotografií