Josefa Rychtáře soudní vykonavatel vykázal z říčanské vily na 20 dnů. Vdovec po Ivetě Bartošové (†48) ale nějaká nařízení neřeší, a to přesto, že je v podmínce kvůli dřívějšímu napadení exmanželky.

Otec to nerespektuje a neustále tráví čas na zahradě. Dokonce kdykoliv máma vyjde z domu, tak si ji natáčí a fotí,“ řekl Aha! Rychtářův syn Josef (27). Darině, která se exmanžela bojí, proto nezbylo nic jiného než zavolat znovu muže zákona. „Otec byl policií varován, že pokud bude nadále soudní nařízení porušovat, bude zatčen a z domu vykázán úplně,“ řekl Josef junior.

Darina má mezitím strach z hezkého počasí, které má zítra přijít. A asi právem. „Dokud bude deštivé počasí, tak snad bude klid. Ale jakmile se udělá hezky, otec zase začne okupovat zahradu, zákaz nezákaz. Je mu to asi jedno,“ řekl Rychtářův syn, která s tatíkem očividně dobře nevychází.

Zatímco policie neustále Rychtáře napomíná, právník vidí vše zcela jasně. „Pokud někdo porušuje nařízení vydané jako soudní rozhodnutí, potom se věc bude šetřit jako trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání s trestní sazbou odnětí svobody až na dva roky,“ řekl renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý.

Fotogalerie
7 fotografií