Postava, kterou Anežka hraje, se jmenuje Sumečková – je to typická bodrá vesničanka, a především je to nejošklivější ženská z celé vesnice. „Doufám, že není ještě všem dnům konec. Uvidíme, jaký bude mít Sumečková osud a jestli se třeba v průběhu děje nezmění, což by mě asi potěšilo. Práce maskérek je výborná a já jsem se až zalekla, jak jsou šikovné a jak se jim Sumečková povedla. Když jsem zjistila, jak moc je moje postava ošklivá, tak mi z toho ze začátku úplně dobře nebylo. Ale ve finále mě tahle postava začala strašně bavit, myslím si, že i diváky bude bavit stejně tak a bude pro ně zajímavá,“ říká ke své roli Anežka Rusevová.

Ze začátku trvalo líčení Anežky, aby se proměnila v Sumečkovou, asi 90 minut. „Nejobtížnější bylo hlavně lepení vousů, než jsme se to naučily. Teď už to dáváme i za půl hodiny,“ dodala Rusevová, podle níž nesmí Sumečková u ničeho chybět, je neohrožená, vtipná a sebevědomá. „Nemá žádný mindrák. Já osobně si myslím, že ona si připadá dokonce i pěkná,“ dodala na adresu své postavy sympatická herečka.

Dílem maskérů se pochopitelně bavili i další herci. Například Tomáš Matonoha se zjevně nemohl knírku své kolegyně nabažit.

Mimochodem, Anežka Rusevová se stala známou zejména díky seriálům Kriminálka Anděl, Nevinné lži nebo Vraždy v kruhu.

Fotogalerie
6 fotografií