Smutnou ztrátu potvrdila ředitelka Státního fondu kinematografie Helena Bezděk Fraňková Českému rozhlasu. Tomsa pracoval v barrandovských filmových ateliérech a po sametové revoluci založil kaskadérskou agenturu Filmka Stunt, kterou v roce 2000 předal svému kamarádovi Ladislavu Lahodovi.

Ještě než přešel k filmu, byl Tomsa velký sportovec. Hrál fotbal, lední hokej, tenis a dělal dokonce box. K filmu ho paradoxně přivedl úraz, po kterém již nemohl sportovat. Český film tak ale získal významného kaskadéra.

Kromě hereckých kolegů truchlí nad ztrátou Tomsy jeho rodina. Zůstaly po něm manželka a dvě dcery. Tomsa se naposledy objevil před devíti lety ve filmu Obsluhoval jsem anglického krále.

V posledních letech, jak sám říkal, přestoupil na svou poslední disciplínu – a stal se výtvarníkem. Začal s pastely a přes olejomalbu se díky akademickému malíři, sochaři a grafikovi Jiřímu Sozanskému dostal až ke grafice. Tomsa se nesmazatelně zapsal do historie českého filmu. Objevil se ve více než stovce snímků. 

Fotogalerie
7 fotografií