„Nemám moc ráda velkou popularitu – nechci říct, že by mě to ničilo, ale mám práci i bez toho, že bych byla vidět. Málokdy se bavím o svém soukromí. Jsem ráda, že to mám takhle oddělené,“ prozradila Mourková.

Herečka je maminkou dvou synů: pětiletého Adama a třináctiletého Matěje. „Synové rostou jako z vody – jsem za ně šťastná – oba dva se dobře učí, tak jsem zvědavá, jakou profesi si vyberou! Já jsem v květnu oslavila padesátku, ale vůbec se tak necítím, i když nechodím na veřejné večírky, tak v soukromí jsem pařmenka,“ dodala.

Pavlína Mourková je známá z filmu Jak se točí Rozmarýny, kde hrála Růženku. Kvůli roli se musela herečka tenkrát oholit dohola. Také hrála v seriálu České televize Život je ples s Radkem Brzobohatým. „Radek byl skvělý kolega, ale zároveň i můj šéf v divadle, když mi volali, abych vzala tuhle roli, kde ho budu mučit – neváhala jsem a vzala jsem ji. Moc ráda na to vzpomínám – on byl opravdový profesionál. Ráda hraju mrchy. Nečekala jsem, že to bude naše poslední spolupráce. Hodně mě mrzelo, když zemřel – nečekala jsem to! A často na něj vzpomínám…“ prozradila.

Fotogalerie
6 fotografií