Rakovina prsu děsí snad každou ženu. Noční můrou se stala i pro přítelkyni Ladislava Freje Gabrielu Mrkvicovou. V únoru přítelkyni seriálového syna primáře Sovy našli lékaři karcinom v levém prsu.

Gabriela po nálezu musela podstoupit operaci. Zákrok se však nepovedl. „Bez narkózy mi píchli dlouhý drát do ňadra, aby našli ten nádůrek, ale potom mě vezli sanitkou z onkologie na chirurgii a ten drát se pohnul. Když mi dali narkózu, tak ho hledali na jiném místě,“ svěřila Gábina Aha! s tím, že vpich byl šíleně bolestivý.

Gabriela po zkažené operaci musela celý měsíc čekat, než mohla podstoupit další zákrok. Po čtyřech týdnech čekání se ocitla na operačním stole znovu. Tentokrát se dočkala šťastného konce. Operace byla úspěšná. „Nádor se podařilo odebrat,“ říká Gábina Aha!.

Gábině krušné chvíle budou připomínat tři jizvy, které ji zůstaly jako vzpomínka na operaci. Dvě po odstranění nádoru a třetí v podpaží po odebrání mízních uzlin. Operací ale pro Gabrielu boj nekončí. Začíná podstupovat ozařování.

Fotogalerie
7 fotografií