Dnes už je archivním tajemstvím, že Dádinou první láskou byl hudebník Jiří Štaidl. Ten z ní prý dokonce udělal ženu. Bohužel, bohémský textař a bratr hudebníka Ladislava Štaidla tragicky zahynul při automobilové nehodě. Dáda dokonce měla v autě sedět s ním! "Jenže jsem měla přísného učitele a musela jsem do školy. Jirka mi volal, že je krásně, ať s ním jedu do Jevan, ale musela jsem odmítnout. Tak sbalil nějakou jinou holku a jel s ní. Měl nové auto, renaulta, a rychlost vyhnal asi na sto sedmdesát kilometrů za hodinu. Bohužel mu vjel zprava do silnice náklaďák. Ta holka to přežila, on ne," vzpomíná Patrasová v knize Fenomén Dáda. Dodává, že Štaidl vedle ní randil také s jistou Ivanou Zelníčkovou, dnes celosvětově známou jako Ivana Trump.

Po rozpadu dalšího vztahu s hudebníkem Michaelem Kocábem v polovině sedmdesátých let také na chvíli podlehla legendárnímu skladateli Karlu Svobodovi! "Párkrát mezi námi něco proběhlo, nebyla v tom ale žádná zamilovanost nebo vztah. Pouze sex. Myslím, že mu šlo pouze o "zářezy na pažbě"," říká Dáda v knize o skladateli, který v roce 2007 spáchal sebevraždu.

V roce 1983, během natáčení legendárního seriálu Návštěvníci, se už těhotná Dáda vdala za saxofonistu Felixe Slováčka, s nímž má dvě děti - syna Felixe juniora a dceru Aničku. Dlouho ale manželé toužili i po třetím dítěti, jenže když se konečně podařilo, Dáda spadla doma ze schodů a potratila... O její mateřskou lásku se tak kromě vlastních dětí dělí i tisíce jejích fanoušků, kteří jí dali přízvisko Královna dětských srdcí...

Fotogalerie
7 fotografií