Kocáb a Patrasová prožili velkou lásku na konzervatoři. A blízko k sobě mají dodnes. I proto se Michael k rodinné situaci své dobré přítelkyně vyjádřil.

Manželství by podle něj mělo zůstat zachováno. „Rodina za takové úsilí určitě stojí,“ říká Kocáb, který ví, o čem mluví. Sám přece kvůli vzplanutí k mladší vlastní rodinu rozbil... „Felix a Dáda mají společnou historii, děti, které by z rozchodu byly nešťastné, společný majetek a jsou celoživotně propojeni,“ vypočítává všechna pro.

Muzikant a bývalý ministr pro lidská práva je přesvědčený, že první krok je na Felixovi. „I když to pro něj nebude jednoduché,“ uvědomuje si. „Pokud se ale dokáže upřímně omluvit a celou aféru ukončit, bude zase na Dádě, aby se s tím dokázala vypořádat a odpustit. A to také nebude jednoduché,“ varuje Michael. 

S Dádou jsou celoživotní přátelé. Chce ji vidět šťastnou, drží nad ní ochrannou ruku. Když od Kocába na konci roku utekla Lejla Abbasová (35) i se synem Davidem (3,5), byla to Patrasová, kdo jej konejšil, že bude líp. Teď zase hledá pro ni to nejlepší on. Nedá se nic dělat ‒ je to na Felixovi. „První krok prostě musí udělat on. Pak se uvidí,“ dodal lídr Pražského výběru.

Kocáb se s Dádou před 40 lety poznal na konzervatoři a zamilovali se do sebe. Pak šli ale každý svou cestou, i když asi ne tak zcela... Před 18 lety totiž Dáda nečekaně přiznala: „Jestli bylo manželství s Felixem někdy v krizi, tak kvůli Michaelovi.“ Naznačila tak, že i když byli oba zadaní a měli rodiny, stejně je to k sobě mocně táhlo...

Fotogalerie
15 fotografií