Josef Vondráček působil v Československé televizi a později České televizi už od roku 1959 a jeho doménou bylo zejména dětské vysílání. Provázel tedy dětstvím hned několik generací. Kromě toho stál za veleúspěšným pořadem Možná přijde i kouzelník, režíroval také slavnou scénku Felixe Holzmanna a Ivy Janžurové s názvem Včera, dnes a zítra, která byla před dvěma lety v divácké anketě vyhlášena nejlepší televizní scénkou.

Na pohřeb vystudovaného právníka, který ale nakonec našel kouzlo a smysl života v úplně jiném oboru, přišla celá řada hereckých es. V první řadě usedla například Dáda Patrasová, která Vondráčkovi v podstatě vděčí za veleúspěšnou postavičku své žížaly Julie. „Byl to výborný kamarád,“ řekla Blesku zdrcená herečka.

Také Jiřina Bohdalová se přišla naposledy poklonit svému kamarádovi, a dokonce pronesla smuteční řeč. Mluvil také loutkoherec Jaroslav Vidlář, který se podílel mimo jiné na Studiu kamarád nebo třeba Krkonošských pohádkách.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb režiséra Josefa Vondráčka Ladislav Křivan, Daniela Pilařová

Přišla také Pavlína Filipovská, jejíž pořady Vondráček režíroval, nebo Ladislav Gerendáš, který vystupoval v Malém televizním kabaretu, který Vondráček tvořil společně s Petrem Obdržálkem. Ten přišel v doprovodu Saskie Burešové. A mezi smutečními hosty byla i další slavná jména – třeba Rudolf Hrušínský mladší nebo kameraman Jiří Lebeda. Nechyběl ani Jiří Lábus, tedy Jů ze Studia kamarád.

Celkově si v horkém počasí a době konání karlovarského filmového festivalu našlo čas úctyhodných dvě stě lidí, kteří se velkému režisérovi, na jehož dílech jste velmi pravděpodobně vyrostli i vy, přišli do Strašnic poklonit.