Romská herečka si na své jméno pronajala v ústeckém kraji byt, ve kterém nechala bydlet svou matku a jejího přítele. Dopomohla jí k tomu role ve filmu Cesta ven, což přiznal i sám majitel bytu.

Jenže matka Klaudie Dudové už od prosince nezaplatila nájem ve výši 8200 Kč, včetně poplatků, který se za tu dobu vyšplhal na dlužných 25 800 Kč. „Soudit se nikomu nechce, ale nic jiného nám nezbývá,“ svěřil se iDNES.cz spolumajitel bytu Zbyšek Studecký.

Krátce poté, co Dudová získala Českého lva, majiteli přislíbila, že dluh za svou matku splatí. Nabízela mu, že částku uhradí ve třech splátkách, ale majitel tuto nabídku odmítl. Nakonec se však přes právníky na splátkách domluvili.

Majitel bytu ovšem požadoval, aby se rodina Klaudie Dudová vystěhovala a doložila potvrzení, že si herečka odhlásila trvalé bydliště. K podepsání dohody už ale nedošlo. „Dodnes tam některé věci zůstávají a doklad o odhlášení nedodala,“ svěřil se Studecký.

Dudová si je dluhu vědoma a opět přislíbila, že zaplatí co nevidět. „Peníze dostane začátkem příštího měsíce, protože zrovna teď natáčím,“ tvrdila Dudová deníku MF DNES.

Majitel bytu už ale jejím slibům nevěří. „Považujeme její prohlášení, že zaplatí počátkem července, za nedůvěryhodné. Proto jsme se rozhodli žalobu podat,“ sdělil Studecký po poradě se svým právníkem.

Fotogalerie
5 fotografií