Téma přátelství mezi zpěváky načali v rozhovoru pro rádio Impuls, kde byl Krajčo hostem. Moderátorka chtěla vědět, jestli jsou zpěváci stále přátelé. Krajčovi se otázka moc nelíbila. „Myslím, že jsme spíš bývali kamarádi. Od písničky Cesta se naše cesty rozešly. Důvod neznám. Není to otázka na mě,“ řekl.

Před dvěma roky média informovala o neshodách, které mezi sebou měli zpěváci Richard Krajčo a Tomáš Klus, kterému vadilo, že v písni Cesta nedostal tolik prostoru, kolik si s Krajčem dohodl. Následně se Klus vyjádřil ke Kryštof kempům, které sponzoroval Agrofert Andreje Babiše, přičemž politik akce využil k propagaci před volbami. A hádka mezi zpěváky byla na světě.

„Jazyk Kryštof kempů a jejich blízké okolí se mi nelíbí, nepřijde mi to upřímné a fér. Je to ale každého cesta, nezáleží na mém osobním mínění. A každému přeji jeho štěstí,“ uvedl Klus pro iDNES.cz. Richard Krajčo si to tehdy nenechal líbit a reagoval. „Aby bylo jasno – mě nemrzí jeho vyjádření, to je zcela v pořádku, navíc každý má právo na názor. Není to žádný ukřivděný výkřik. Mě jen zaráží, že vynáší soudy nad akcí, které se ani na chvíli nezúčastnil, nezažil ani minutu té atmosféry, nezažil propojení světa kapel a fanoušků. Tak si říkám: Proč?“ Písničkář Klus k celé věci později ještě dodal, že je otázka svědomí každého člověka, kde je hranice mezi srdcovou záležitostí a hraním monopolů.

Richard Krajčo si však za svými Kryštof kempy stál a obhajoval se tím, že za celou dobu kariéry podpořili jako kapela jedinou političku, a to Petru Buzkovou. „Úplně všechny politické strany nám volaly, jestli nebudeme hrát na jejich předvolebních kampaních, a kromě roku 2002, kdy jsme podporovali v Praze Petru Buzkovou, jsme vždycky odolali,“ prohlásil.

Fotogalerie
6 fotografií