„V sušické nemocnici se natáčelo celý den. Pacienti z devadesáti procent byli na pokojích, a když jsme točili na chodbě a potřebovali ji prázdnou, tak je sestřička obešla a řekla jim, aby nevycházeli,“ prozradil Blesku režisér Jaroslav Soukup (68) zajímavost z natáčení 15. dílu s názvem Blondýnka na hřbitově a pochvaloval si spolupráci s nemocnicí.

Žádné problémy se nevyskytly dokonce ani tehdy, když se na nemocniční chodbě objevil Filip Tomsa (31) s atrapou pistole v ruce. „I když se to nezdá, bylo to bezproblémové natáčení. I my jsme se dokázali přizpůsobit chodu nemocnice. Když převáželi pacienty po chodbě, tak jsme chvíli počkali a pak se točilo dál,“ řekl režisér.

Aby si mohla zajít Soňa Norisová jako kapitánka Jana Vinická na romantický oběd s náčelníkem horské služby, jak předepisoval scénář, čekala skoro do soudného dne. Štáb seriálu se pěkně naběhal, aby si Norisová a David Pospíšil (45) mohli dát rande před kamerou na romantickém místě.

„Scéna se natáčela na Turnerově chatě, která se nachází v oblasti spravované Národním parkem. Proto musela produkce žádat tři měsíce před natáčením o souhlas, abychom tam mohli točit,“ prozradil režisér Jaroslav Soukup (68) s tím, že povolení nakonec filmaři na všechna místa, která potřebovali, dostali.

Fotogalerie
5 fotografií