Basiková se stala patronkou projektu, který pomáhá zdarma plastickými operacemi lidem, jež si je nemůžou dovolit, a svěřila se, že sama mezi odpůrce plastik rozhodně nepatří.

Mám osobně jednu také za sebou a jsem ráda, že jsem ji podstoupila. Absolvovala jsem ji před mnoha lety a šlo o operaci břišní stěny, která se zbortila po porodu. Byla to náročná, několikahodinová operace s plnou narkózou. A výsledek? Byl více než dobrý a jsem spokojená,“ říká Basiková, která se ani do budoucna plastikám bránit nechce.

Letos se do projektu přihlásilo přes 6 tisíc zájemců. "Byly to často příběhy, při nichž zatrnulo. Šlo především o náročnější zákroky, kvůli nimž měli pisatelé, hlavně ženy, nejen zdravotní ale i psychická traumata. Pan doktor Doležal vybral pak přes čtyřicet případů, které si o zákrok skutečně prioritně říkaly a všechny pacienty odoperoval zcela zdarma,“ vysvětlila Basiková.

Petru Kolářovi, který akci také zaštiťuje, se zatím plastiky vyhýbají. „Já, na rozdíl od Báry zkušenost z plastickou operací nemám, ale u mě platí – nikdy neříkej nikdy. Stát se může leccos. Úraz, nehoda a nevím, co ještě a pak není co řešit. Ani já bych neváhal a případné plastice se podrobil,“ doplnil Basikovou Petr Kolář.

Fotogalerie
5 fotografií