Po neúspěšné bitvě o bronz český tým zamířil na hotel. Tam se ani neohřál a už si to autobusem sypal do centra, kde měl zamluvenou restauraci Katr, tradiční místo večerních radovánek české sportovní smetánky. Jágrova sedačka v autobusu ale zůstala tradičně prázdná. Legendární útočník, který po prohře s USA (0:3) ukončil reprezentační kariéru, vyšel z hotelu až o tři čtvrtě hodiny později.

Se dvěma muži, z nichž jeden byl pravděpodobně »Džegrův« osobní řidič zvaný Šána, nasedl po půl deváté do svého BMW a zamířil do centra. Cílem však nebyl Katr! Vůz krátce zastavil před hlavním nádražím a pokračoval až do uliček u náměstí Republiky.

Jaké to bylo překvapení, když kromě Jágra a jeho kumpánů z auta vystoupila i půvabná dívka! Skupina zamířila k jednomu z domů, neznámý muž otevřel vstupní dveře, hokejista s kráskou zapadli dovnitř a doprovod jim nechal volné pole působnosti.

Mančaft počkal

O tom, co se dělo následující tři hodiny, lze jen spekulovat. Možná Jágr tajemné slečně vysvětloval, proč končí v nároďáku, možná debatovali o Bohu anebo mu vařila svíčkovou. Ale spíš dělali úplně něco jiného. Každopádně v jednu hodinu po půlnoci nejlepší český hráč na MS vyšel sám ven a taxíkem zamířil za týmem.

V Katru pak abstinent »Džegr« strávil necelé tři hodiny. Zatímco jeho mladší a vytrvalejší spoluhráči přeběhli do nedaleké Kozičky, dalšího nočního podniku oblíbeného hlavně mezi sportovci a děvčaty lačnícími po jejich přízni, on před ním nasedl do »drožky« a vrátil se zpět na adresu, kde zanechal možná budoucí paní Jágrovou.

Znáte Jardovo garde? Napište nám! Horká linka: 724 249 000, tip@blesk.cz
Fotogalerie
16 fotografií