Moderátoři jsou buď dobří, nebo špatní. A pak je tu Halina Pawlowská. Ona je mezi nimi v podstatě přírodní úkaz, je nenapodobitelná a nikdo nemůže moderovat jako ona, protože by to byl plagiát. Navíc svým projevem poskytuje vděčnou ukázku své moderace, kterou výstižně předvádí imitátor Petr Jablonský (35).

Halina je výborná scenáristka se specifickým humorem. To je oproti většině moderátorů obrovské plus. Zřejmě si uvědomila, že když to dokáže napsat, tak to může i dobře říct. A daří se jí to. Pawlowská dokáže do svého projevu zamotat kamarádky, rodinu, a kdyby mohla, tak třeba i výstavbu jaderné elektrárny.

Jediné, co mi na ní vadí, je to, že u předpony [ros] (psáno roz-) místo S vyslovuje Š, takže říká [roščílený] nebo [roščepýřený]. Zatím jsem nepřišla na to, zda o tom ví, nebo tak mluví schválně po vzoru svého ukrajinského tatínka. Taky by měla klást větší důraz na předložky.

Ale jak říkám, nic jí nevytýkám, protože Halina je solitér s inteligentním humorem. Dokud jí budou fungovat mluvidla a hlavička, tak tady bude! Jak by řekl Jára Cimrman – můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory a můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co proti tomu můžeme dělat…

Fotogalerie
9 fotografií