Tomáš má velice osobitý styl, který se někomu může líbit, ale někdo ho může nesnášet. Když ho ale člověk vezme takového, jaký je, a přistoupí na jeho hru, tak ho tak bere. Vedle čapky, kterou bych mu rozmlouvala, protože pod ní má krásné vlasy a je to pěkný chlap, je pro něj typický jeho chraplavý hlas.

Není v něm ani chvilička čistého tónu! Dříve se tomu říkalo »šustlas« – mluví zespoda, právě úplně pod hladinou tónu, který mi tam chybí, protože pak divák vnímá jen čistý chrapot. U Tomáše je to dané, vrozené. Taková věc se nedá ani nijak přeučovat nebo s ní pracovat. Jinak z mluvnického hlediska se Tomášovi nedá nic vytknout, je to zkušený a suverénní reportér. 

Bohužel se ale také nikam reportérsky ani moderátorsky nevyvíjí, je pořád stejný. Myslím, že v sobě nosí pocit, že by zvládl něco většího, nejen krátké Divácké či VIP zprávy a reportáže. Ještě na TV Nova měl touhu uplatnit se ve větším pořadu. Jenže pro tento cíl je jeho charakteristický hlas zároveň jeho handicapem. Je snesitelný v krátkých zprávách, ovšem na větší ploše by působil rušivě, nezdravě, člověk z něj začne mít po chvíli pocit, že si sám musí odkašlat.

Fotogalerie
8 fotografií