Mezi prvními se objevila hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě Dana Morávková (43). A podle toho, jak byla dokonale vystajlovaná, bylo jasné, že si neodskočila od plotny, ale že se na večer pečlivě přichystala. "Jsem tady jako doprovod manžela, který na koncertech doprovází nominovanou Lucii Bílou," vysvětlovala svou přítomnost Dana, která měla na nohou slavné louboutinky s vražedně vysokými podpatky.

Ve stejném seriálu hraje i Zlata Adamovská (56), která přišla v doprovodu svého manžela Petra Štěpánka. Hana Maciuchová (69) hraje rovněž v nováckém seriálu, ale může se vymluvit na to, že je ve Vinohradském divadle v angažmá.

S tím, že se Nova od TýTý distancovala, většina zúčastněných nesouhlasí. "Nova to vzdala ze strachu, protože by neměla co vyhrát. Maximálně seriál Ordinaci v růžové zahradě," řekla Blesk.cz bývalá hvězda Novy Michaela Jílková, nyní moderátorka Máte slovo na ČT.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák, který dřív šéfoval právě Nově, se do bývalého zaměstnavatele taky obul. „Nova si neváží vlastních fanoušků," řekl Dvořák po skončení slavnostního udílení cen Blesk.cz.

"To musí vědět Nova, proč tu nejsou. Válčení mezi televizemi mi přijde směšný,“ řekl Blesk.cz Pohlreich. "Společenský život se má odehrávat bez toho, aby se řešilo, která je to televize," dodal s tím, že  mu to celé přijde dětinské.

Video
Video se připravuje ...

Šéf Pohlreich na TýTý: S věkem jsem vyměknul! A Pohlreichová o poslední chemoterapii! David Turek, Lukáš Červený

„Když z této soutěže odejde jedna televize, tak to nevěstí nic dobrého. Každopádně jí přeju všechno dobré,“ řekla Blesk.cz moderátorka Terezie Kašparovská z Primy.

Video
Video se připravuje ...

Kašparovská na posledním TýTý: Vítězství je důležité i bez konkurence David Turek, Lukáš Červený

Proč TV Nova z ankety televizní popularity odstoupila, není jasné. „O důvodech, proč jsme se rozhodli nezapojit do ocenění TýTý, jsme diskutovali s organizátory, kteří je znají. Jsme ale přesvědčeni, že na trhu je prostor pro odborně zorganizované televizní ocenění, které bude přijatelné pro všechny velké televizní skupiny. Jsme v kontaktu s ostatními televizními skupinami a vznik takového ocenění iniciujeme,“ řekla Blesku PR manažerka Alžběta Cimová.

Každopádně se udílení cen, kterému možná zvoní hrana, protože Nova prý chystá vlastní anketu popularity, vyvedlo, obešlo se bez skandálu a překvapení (vyhrál Gott) a zrcátka si mezi sebou televize Prima a ČT rozdělily v poměru 2:5.

Kompletní výsledky televizní ankety TýTý 2014

Osobnost televizního zpravodajství - Karel Voříšek (Prima)
Sportovní moderátor - Vojtěch Bernatský (ČT)
Osobnost televizní publicistiky - Josef Klíma (Prima)
Zpěvák roku - Karel Gott
Zpěvačka roku - Lucie Vondráčková
Osobnost televizní zábav - Karel Šíp (ČT)
Herec - Ivan Trojan
Herečka - Simona Stašová
Dvorana slávy - Iva Janžurová
Pořad - Všechnopárty (ČT)
Seriál - První republika (ČT)
Objev - Daniel Stach (ČT)
Absolutní vítěz - Karel Gott

Fotogalerie
49 fotografií