Jakmile  svátky skončí, musí Květa ihned do speciálního zařízení pro pacienty s alzheimerem. Kde se ale bude herečka léčit, nechce její rodina prozradit.

Na základě výsledku testů, které maminka podstoupila kvůli nemoci, bude lepší, když bude umístěna tam, kde se o ni co nejlépe postarají,“ řekla Blesk.cz dcera herečky Zuzana Hášová (53). Pro maminku je nyní tou největší oporou.

A chce jí dopřát tu nejlepší péči, ať to stojí, co to stojí. Měsíční cena pobytu se pohybuje zhruba od 15 000 do 30 000 Kč. „Doufám, že mamince bude časem lépe a odvezu si ji domů. Má obrovskou chuť žít, jen s tou krátkodobou pamětí to není dobré. Na to, co bylo v mládí, vzpomíná neustále,“ dodala.

Manžel herečky, režisér Televarieté Pavel Háša (†80) skončil před osmi lety také v Alzheimercentru a Fialová se musela pořádně otáčet. Dva roky platila jeho pobyt, který vyšel na 750 000 Kč.

Platila jsem třicet tisíc měsíčně, ale měli tam čtyřiadvacetihodinovou službu a dokonale se tam o něj starali. Já bych to sama nezvládala. Ve stavu, v jakém byl, u něj musel pořád někdo být,“ vzpomínala před časem Květa.

Video
Video se připravuje ...

Květa Fialová ukázala byt za 5 mega! To musíte vidět! Thomas Kruchina, Petr Soukup

Fotogalerie
8 fotografií