Česká televize se opět vrátila k nominování a potažmo i vysílání hudební soutěže Eurovision. Po třech extrémně neúspěšných letech to ale začíná vypadat dobře. Do soutěže Česko totiž jde zastupovat Marta Jandová s Václavem Noidem Bártou – jejich píseň se jmenuje Hope Never Dies a zní velmi dobře (rozhodně lépe než cokoliv, co se tam od nás zatím dostalo).

 

Ačkoliv se to v Česku nezdá, Eurovize je velká soutěž. Potvrzuje to i Marta Jandová. „Deset let jsem žila v Německu, kde se na Eurosong koukají všichni, včetně nejdrsnějších rockerů, kteří si k televizi koupí basu piv. Je to pro ně velký večer, nejspíš i proto, že tuto soutěž dvakrát vyhráli,“ uvedla pro Českou televizi. 

Marta je navíc v Německu velmi známá, mohla by nám tak u tamních obyvatel zařídit velký počet hlasů. „Mám z toho obrovskou radost, je to pro mě čest. Budeme se společně s Martou snažit, abychom neudělali Česku ostudu,“ prohlásil Noid. 

Česko se soutěže zúčastnilo v roce 2007, kdy jsme se skupinou Kabát skončili poslední, v roce 2008, kdy nás Tereza Kerndlová dostala na místo předposlední, a v roce 2009, kdy Gipsy.cz skončili poslední. Snad to bude letos lepší.