Říká se, že zatímco muži zrají, ženy stárnou. Když se ale podíváme na hvězdy Draculy 2015, které září na prknech karlínského divadla, musí nás napadnout, že je to spíš naopak. Zatímco Leona Machálková v roli Lorraine jako by zastavila čas, Daniel Hůlka, kterého před lety postava krutého vládce Transylvánie vystřelila na vrchol, tak trochu »zfotrovatěl«. Ale když se poprvé v mlžném oparu objeví na scéně, působí majestátně, a hlavně divačkám se jistě zatají dech. Naštěstí na rozdíl od postavy a dlouhé kštice jeho hlas proměnou neprošel a stále dokáže rozezvučet i okenní tabulky.

Daniel Hůlka (46)
Autor: Foto: D. Kolářová, D. Kraus
Daniel Hůlka (46)

původní role: Dracula, současná role: Dracula

Dracula ho vystřelil k hvězdné slávě i extrémnímu pracovnímu nasazení. V roce 2012 zkolaboval se zánětem slinivky a byl na hranici života a smrti. O devět let dřív bojoval po zřícení lanovky o život poprvé. Byl 30 hodin v bezvědomí. A aby to nebylo málo, u Hůlky se navíc projevily i hluboké deprese, se kterými v současné době bojuje. 

Leona Machálková (47)
Autor: Foto: D. Kolářová, D. Kraus
Leona Machálková (47)

původní role: Adriana/Sandra, současná role: Lorraine

Přivedla na sklonku roku 2003 v Bangkoku na svět syna Artura Šípka (11), příjmením po otci. Slavný designér Bořek Šípek (65) ale Leonu i se synem v roce 2009 nečekaně opustil. Po oslavě šedesátin se zamiloval do dobře situované a světa znalé Zuzany Mausové. Leona od jeho zrady podle svých slov už žádného osudového muže nemilovala.

Richard Genzer (48)
Autor: Foto: D. Kolářová, D. Kraus
Richard Genzer (48)

původní role: Nick, současná role: Nick

Úspěchy střídaly životní prohry. V roce 2000 se oženil s Lindou Finkovou (46) a zažil slávu díky Tele Tele. Stal se otcem dcery Viktorie (14) a syna Matyáše (6). V roce 2004 ale přišla rána, když Finková v šestém měsíci potratila. A stejně smutně skončilo před třemi roky i manželství. Richard si našel milenku a opustil rodinu. Za 20 let přibral na hrozivých 125 kilo, ale 25 z toho už sundal.

Tomáš Trapl (51)
Autor: Foto: D. Kolářová, D. Kraus
Tomáš Trapl (51)

původní role: Kněz, současná role: Šašek/Sluha/Profesor

Patří k muzikálovému rodinnému stříbru. V životě jde z extrému do extrému. Napřed nosil dlouhé vlasy, pak šel ze dne na den dohola. Má dvě dospělé děti a manželku zpěvačku. Jako externista učí zpěv na konzervatoři v Praze. V roce 2009 se zúčastnil tv soutěže Duety, když hvězdy zpívají, kde v tandemu s herečkou Janou Bouškovou (61) vybojovali bronzovou pozici.

Hana Křížková (57)
Autor: Foto: D. Kolářová, D. Kraus
Hana Křížková (57)

původní role: Nymfa ohnivá, současná role: Nymfa ohnivá

Prodělala vážné zdravotní komplikace. Před 18 lety jí kvůli rakovině museli odebrat vaječníky i dělohu a v 39 letech tak zcela ztratila naději být matkou. V roce 2010 se musela podrobit operaci, kdy jí lékaři vyměnili kyčelní kloub za umělý a posléze ji čekal druhý podobný zásah. Dostala nové koleno. Při rehabilitaci se vrhla na vaření a vydala kuchařku.

Návratu muzikálové legendy se bohužel nedožili skladatel Karel Svoboda (†68), režisér Jozef Bednárik (†65), textař Zdeněk Borovec (†69), choreograf Richard Hes (†50). I proto bývá Dracula označován jako prokletý.

„Byl jsem u zrodu před 20 lety, kdy mě tito pánové zasvěcovali do toho, jak se dělá muzikál. Oni tehdy byli na vrcholu svých profesních i životních sil a mě nikdy nenapadlo, že zde budu nyní stát já se svými spolupracovníky místo nich a že budu mít čest zastoupit pana Bednárika v režii. Myslím si, že to je jeden z největších muzikálů všech dob,“ prohlásil Filip Renč (49), který se ujal režijního nastudování „Je pravda, že třeba při krácení textů nebo písniček jsem si říkal, že by mě zabili, kdyby tu byli. Oni by to tam nechali. Ale doba si prostě žádá nový posun, jiný styl vyprávění, nějaké nové nápady. Určitě by mi ale odpustili. Byl jsem tu od toho, abych jim to nezkazil,“ dodal.

Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Muzikál Dracula po dvaceti letech! Manželka po Richardovi Hesovi (†50) se hroutila! Kristýna Léblová, Jan Jedlička, Hudební Divadlo Karlín

Fotogalerie
34 fotografií