Byl to mžik. Stříbrné oktávce mířící k Českým Budějovicím se najednou do cesty postavil protijedoucí opel vínové barvy! „Nebylo to způsobeno mou vinou. Najela nám paní do protisměru...,“ řekla Adámková Blesku den po nehodě, která se odehrála ve čtvrtek kolem čtvrt na osm u Horusic na obchvatu Veselí nad Lužnicí.

Místo na charitativní akci pro děti, kam měly s maminkou namířeno, je rychlá záchranná služba okamžitě vezla s těžkými zraněními do českobudějovické nemocnice! „Nejsme v pořádku. Maminka je na ARO, takže několik vážných zranění, ale to bych nechtěla rozebírat,“ svěřila Adámková.

„Já mám tříštivou zlomeninu čéšky a ležím teď na JIP,“ dodala Jana, která má i přes velké bolesti hlavu plnou obav o život milované maminky... Mladá řidička oplu by měla mít podle dostupných informací středně těžké zranění hlavy.

Hasiči je vystříhávali z vozu!

„Hasiči provedli protipožární opatření a během čtvrthodiny pomocí hydraulického zařízení vystříhali zraněné z vozů. Všichni byli předáni do péče zdravotníků,“ sdělila Blesku k nehodě Vendula Matějů, tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje.

Škodu na vozidlech odhadli hasiči na 180 tisíc korun, hlavní tah z Budějovic k Táboru byl průjezdný až před obědem. „Nehodu vidělo několik svědků, ale podrobnosti o příčině srážky zveřejníme, až bude vyhodnoceno vyšetřování,“ přidal mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek. 

Fotogalerie
10 fotografií