Láska č. 1: Honzík ze školky
„Potkali jsme se ve školce, ale už si na to moc nepamatuju."

Láska č. 2: Tomáš Fiala z 1. třídy

„Tomu jsem napsala první milostný dopis: Tomáši, prosím, ozvi se mi! Bylo to krásný. Tomáš Fiala byl nemocný a jeho babička měla takovou úctu k lásce prvňáků, že mi nosila dopisy k autobusu. Opakovaně přiběhla a dělala nám pošťačku."

Láska č. 3 a 4: Roman Vaněček a Honza Korzeský
„Romana jsem dokonce viděla asi po třiceti letech, když k nám přišel obézní malíř pokojů - a byl to on."

Láska č. 5: Jožka Paclt a první pusa
„Od třetí třídy jsem ho milovala a ve čtvrtý mi dal první pusu v životě. Bylo to na škole v přírodě v Jetřichovicích. On řekl - Hele, bunkr! Já jsem se podívala a on mi dal pusu z levé strany. V osmé třídě jsme pak spolu chodili.“

Láska č. 6: Viktor Solařík ze čtvrté třídy

„Viktor, který je dneska architekt v New Yorku, mě bral. Navíc je strejda Patricie Solaříkové, která hraje v Ulici. A já jsem jí, když Tereza Brodská onemocněla, šla hrát maminku asi na šest týdnů. Ve skutečnosti jsem mohla být její teta,“

Láska č. 7: Petr Rosol ze čtvrté třídy
„Když jsem se ho zeptala, jak moc mě má rád, a on mi řekl, že jako solničku, přišlo mi to málo. No a od deváté třídy mě nikdo nechtěl, protože jsem byla obézní."

Veroničiny lásky z gymnázia

Láska č. 8: Luboš Knytl
„Luboš hrál hlavní roli ve filmu Kachyni Smrt mouchy. Byl ve třeťáku a byl předseda SSM. Já jsem v tý době vyhrála stipendium do Londýna, protože jsem výborně hrála na flétnu. No a já tam kvůli němu nejela. Tatínek plakal, ale neřekla jsem mu pravdu. Luboš mě samozřejmě nechal, protože jsem mu nedala. Byla jsem katolické děvče a čekala jsem se sexem až po svatbě."

Láska č. 9: Petr Chlouba, 2. ročník gymnázia
„V té době jsem měla velké sociální cítění a chodila jsem se starat o jeden invalidní pár. Ten pán neměl nohy. Petr Chlouba tam se mnou chodil dlouho. A protože jsem mu říkala, že se můžeme líbat až po svatbě, tak jsme si ji udělali. Na Velikonoční neděli jsme se oddali v lese.“

Láska č. 10 a 11: Martin Skřivan a Tomáš Opočenský, 2. ročník gymnázia
"Oni si mě ani nevšimli. Dost často se mi stávalo, že jsem se zamilovala, ale kluci mou lásku neopětovali."

Láska č. 12: Ježíš
„Po rozchodu s Chloubou jsem jezdila do ústavu sociální péče, kde jsem pracovala s ležákama. Holky mentálně postižený, ležící... A tam jsem se rozhodla, že se stanu jeptiškou. V tu dobu jsem byla nejvíc zamilovaná do Ježíše. Rok jsem prodělávala různý zkoušky a chtěla jsem odjet do Peru jako misionářka,“ dodává Veronika.

Láska č. 13: Jan Hartl, 4. ročník gymnázia
„Po skončení vánočního koncertu na mě s kyticí narcisek čekal moc hezký kluk a říkal - vy se mi strašně líbíte. Když jsem se ale po nějaké době dozvěděla, že je herec, napsala jsem mu dopis - milý Honzo, nikdy tě už nechci vidět! Můj tatínek je totiž také umělec a strašně to zničilo naši rodinu. Viděla jsem, že má vedle mojí maminky múzy, a deptalo mě, že maminka nebyla jeho jediná. Umělci jsou nestálí, nerodinný typy, v žádným případě nechci umělce. A pak jsme spolu stejně čtyři roky chodiliříká Veronika.

Stropnického poznala už na DAMU

Až na DAMU poznala Veronika svou velkou lásku, ke které našla cestu i po letech. „Na DAMU jsem se potkala i s Martinem, který tehdy se mnou flirtoval, ale pak mě odmítl. Pak jsme se dvacet let různě potkávali a setkávali. Míjeli jsme se dvacet let. Dokonce jsme se brali ve stejný rok na stejné radnici, ale každý někoho jiného. Martinovi bylo čtyřiadvacet, když se ženil, a mně třiadvacet. To není věk na manželství...,“ vysvětluje.

Ohledně lásek po škole je herečka skoupá. „Měla jsem hodně velkých lásek, ale některá jména ještě nemůžu zveřejnit,“ dodala Blesku se smíchem herečka, o které je známo, že chodila také s hereckými kolegy Michalem Peškem (†53) a Davidem Prachařem (56).

Manželství

1. sňatek: Jiří Hanych

Manželství trvalo od roku 1984 do roku1988. Jejich dcera je modelka Agáta Prachařová (29).

2. sňatek: Marek Navrátil

Manželé byli od roku 1988 do roku 2005, mají spolu Cyrila (25) a Vincenta (19), který je hercem. Osvojili si Markétu (27) a Honzu (23).

3. sňatek: Martin Stropnický

Se současným manželem je od roku 2008, mají spolu dceru Kordulu (9). Jejich první syn Melichar zemřel půl roku po narození.

Fotogalerie
11 fotografií