Koncert byl nazván podle zatím posledního alba Drobného A život běží dál. Drobný, kterého doprovodila skupina Charlie band Charlieho Blažka, zahájil narozeninový koncert svým hitem Pláču, pláču sůl. Vystoupení prokládal vzpomínkami na dobu svých studií a pěvecké kolegy.

Milan Drobný slavící zároveň půl století své profesionální kariéry svůj blok zakončil další známou písní Mendocino, kterou před lety nazpíval s Karlem Kahovcem. Poté si na pódium sedl za konferenční stolek a sledoval vystoupení svých vzácných hostů.

Vybrali 64 tisíc

Oslavenci zazpívali například Miro Žbirka, Jiří Suchý, Václav Neckář, Petra Janů, Dalibor Janda, Petr Spálený, Petr Kolář, Yvetta Simonová, Yvonne Přenosilová, Heidi Janků, Ondřej Ruml nebo Jiří Štědron, který Drobnému řekl: „Milanovi přeju hodně zdraví! Jako přání to možná vypadá dost obyčejně... Když ale on si všechno ostatní dovede sehnat.“ Mezi hosty byli nejen zpěváci, ale také instrumentalisté Felix Slováček a Pavel Šporcl.  

Narozeninový koncert byl koncipován zároveň jako benefiční, neboť 70 korun z každé prodané vstupenky bylo předáno nadačnímu fondu Veselý senior. Celkem se vybralo 64 000 korun.

Zpěvák a hudební producent Milan Drobný začal vystupovat počátkem 60. let v divadle Semafor a postupem času zpíval s řadou předních českých hudebních těles. Popularity dosáhl zejména díky hitům Písnička pro kočku a Pláču, pláču sůl. Po odchodu ze Semaforu se Drobný vydal na dráhu sólového interpreta. Spolupracoval s Country Beatem Jiřího Brabce nebo orchestry Karla Vlacha a Václava Hybše. V koncertování pokračuje Drobný dodnes. Zároveň vlastní produkční společnost. Vydal 15 alb a v roce 1994 obdržel platinovou desku od firmy Supraphon za dva miliony prodaných nosičů.

Fotogalerie
14 fotografií