Za svůj život měla Luba Skořepová tolik mužů, že by je nedokázala na prstech ani spočítat. Milovala mladší muže a imponovali jí tací, kteří málo jedli a vypadali jako chudáčci. Dokázala se velmi rychle zamilovat, ale také odmilovat. „Všechny muže jsem opustila já. Dodnes si ale pamatuji tu bolest z rozchodu, kterou jsem prožila někdy kolem čtyřiceti nebo padesáti. To už si nepamatuji. Jen tu bolest cítím dodnes,“ přiznává Skořepová ve své knize Nejsem už holka. „Tehdy jsem jela svým trabantem na zahrádku trhat višně a cestou mě stopnul mladý voják. Nabídl se, že mi s višněmi pomůže, a vznikla z toho láska jako trám. Jenže po čtrnácti dnech mi oznámil, že musí odjet za svou snoubenkou,“ vysvětlila Luba.  

Sebevražda manžela

Skořepová byla dvakrát vdaná, ani jedno manželství však nevydrželo. Luba nedokázala být věrná. Na svého prvního manžela Josefa Pehra vzpomíná s láskou dodnes. Otěhotněla s ním, ale kvůli autonehodě o dítě přišla, a pak už těhotná nikdy nebyla. Kvůli rozdílným povahám se po letech rozešli, Luba ho opustila. Když se s ním rozvedla i jeho další manželka, cítil se sám. Pocit osamělosti ho dohnal až k sebevraždě. Oběsil se doma na klice od dveří.

V bytě měla manžela i milence

Druhé manželství s dramatikem Pavlem Hanušem bylo o něco vášnivější a zároveň bouřlivější. Hodně pil, což Lubě vadilo, ale ani ona nebyla svatá. „Každou chvíli jsem mu byla nevěrná, ale ctila jsem jeho spisovatelskou vášeň. Proto dostal pokoj sám pro sebe, aby měl klid na tvorbu. Ale asi to moc nešlo, protože jsem si do našeho bytu nastěhovala svého milence a on byl nucen jeho přítomnost snášet,“ vzpomíná Skořepová v knize. Po čase se rozvedli. Nyní Lubě dělá společnost mladík, který ji dělá asistenta a zároveň ji pomáhá i oblékat.

Fotogalerie
7 fotografií