Od roku 2001 byli televizní diváci v nedělní podvečer zvyklí zasednout k obrazovkám a sledovat pořad Adély a Dalibora Gondíkových Rady ptáka Loskutáka. Sourozenecká dvojice ale od Nového roku na Nově končí.

Diváci se mohou těšit na proměnu oblíbeného pořadu Rady ptáka Loskutáka, který se dlouhodobě řadí mezi hlavní pilíře víkendového programu TV Nova. Konkrétní podobu pořadu včetně jména nového moderátora představíme po Novém roce. S Adélou a Daliborem Gondíkovými se loučíme po vzájemné dohodě a děkujeme jim za téměř čtrnáctiletou spolupráci a spoustu nápadů a inspirací, které prostřednictvím obrazovek přinesli do českých domácností a zahrad,“ sdělila Anna Suchá, vedoucí PR a komunikace skupiny Nova.

Podle zdroje z blízkého okolí Gondíkových se sourozenci rozhodli z televize odejít na vlastní žádost. A to z toho důvodu, že nesouhlasili s podmínkami (i finančními), které jim Nova nachystala. „Nebudeme se k tomu vůbec vyjadřovat,“ odpověděli Blesk.cz oba sourozenci.

Posila do ČT

Zatímco se Adéla s Daliborem budou muset odporoučet z televize Nova, Česká televize přivítá staronovou posilu. Jolana Voldánová se stane novou tváří oblíbeného pořadu Sama doma a vrací se tím k pravidelnému vysílání na obrazovce České televize.

Jsem sama zvědavá, co mě bude bavit nejvíc. Ale tuším, že to rozhodně budou rozhovory se zajímavými lidmi, kteří mají co říct a jsou dobří v tom, co dělají. Doufám, že i v tomto formátu mi vydrží ta lehkost v moderování, která se ke mně po odchodu ze zpráv vrátila,“ svěřila se Voldánová.

V moderátorském tandemu s Alenou Velikou nahradí Martinu Vrbovou Hynkovou, která odchází na mateřskou dovolenou. Jolana Voldánová se divákům ve své nové moderátorské roli představí v lednu.

Fotogalerie
6 fotografií