Kdy se odebírá nemocnému část plic? „K tomu někdy dochází v případě nějakého zánětu, ovšem ve většině případů se jedná o rakovinu plic,“ vysvětluje profesor MUDr. Luboš Petruželka, uznávaný onkolog.

Zažil to například exprezident Václav Havel (†75), mimochodem velký přítel hereckého páru AbrhámŠafránková. „Pak následuje protinádorová léčba. Podle typu karcinomu se přistoupí k chemoterapii nebo k ozařování, případně ke kombinaci obou metod,“ nastínil expert další obvyklý postup. Doufejme, že tak krutou diagnózu, jakou rakovina je, oblíbená herečka od lékařů neuslyší.

Zdraví trápí Šafránkovou už dlouho. V roce 2009 se kvůli jejímu zdravotnímu stavu muselo o rok posunout natáčení pohádky Micimutr. Protože Libuška opravdu jen nerada přiznává, že je jí „ouzko“, vykoukla tehdy alespoň z okna. Na důkaz, že je v pořádku.

Loni v dubnu ji postihl zápal plic. Josef Abrhám o svou ženu pečoval po návratu z Mexika, seč mu síly stačily. V červenci dokonce ukončila spolupráci s TV Nova, kdy zrušila svou roli učitelky seriálu Gympl.

Fotogalerie
6 fotografií