V Anglii jsi jako doma, poraď nám, proč bychom tam měli zajet, kam zajít. Tím nemyslíme turistické památky, ale nějaké tajné tipy, kde se pobavit.

A: Pořád jsem doma víc v Čechách, ale doporučil bych vám restauraci Wild Food Café v Londýně na Neal's Yard. Mají super saláty a různé vegetariánské dobroty. V Londýně je snad nejlepší jídlo na světě, vždycky tam za jídlo utratím nejvíc peněz. Dejte si ve žluté pekárně na Brick Lane typický bagel „cream chees and chives“, je fakt dobrý. A zajděte v sobotu ráno na Broadway Market, je tam tak krásná atmosféra a super knihkupectví Artwords Bookshop.

Najde se i příležitost, že si zahraješ úplně mimo koncertní formát? Třeba v létě u táboráku nebo koledy na Vánoce?

A: O Vánocích vždycky doma děláme „jam session“ s taťkou a s dědou. Hrajeme koledy, Nohavicu, Rédla, bluesovky, Ježka a Suchého, Klobouk ve křoví a tak. Se ségrou často vymýšlíme písničky jen tak, když má někdo narozeniny, baví nás si prostě jenom tak zpívat na dva hlasy. Nerozlišuju hudbu do rádia a hudbu pro radost, kterou uslyší jenom pár lidí na oslavě.

Co bys chtěl, aby byl vrchol tvojí hudební kariéry alias tvůj sen?

A: Chtěl bych být šťastný, dělat, co mě baví, cestovat po světě a mít se kam vracet. Dělat s Lake Malawi životní soundtrack pro velkou spoustu lidí... Aby si spojovali životní zážitky s naší hudbou a pomáhala jim si všechno užít a prožít naplno. To je můj plán.

Předvánoční atmosféru si můžete užít se skvělou muziku Lake Malawi na koncertě rádia Evropa 2, který se bude konat v pražském klubu Retro Music Hall 2. prosince.