Nehoda se podle serveru Tn.cz stala už před 14 dny u italského města Bruneck. V autě jely juniorské reprezentantky v lyžování Josefína Volopichová, dcera právníka Daniela Volopicha z prvního manželství, její kamarádka Zuzana Zemková a jejich společný trenér Filip Švodroň.

Tým zrovna jel z ledovce Stubai na juniorské reprezentační soustředění na Mölltal, když se v protisměru vyřítilo auto, kterému se tranzit se sportovkyněmi musel vyhnout, aby nedošlo k jisté srážce. Trenér prý strhnul volant a auto sjelo ze silnice.

Při manévru, který všem třem zachránil život, však dívky utrpěly vážná zranění. Nevlastní dcera Verešové, která zrovna včera oslavila své 17. narozeniny, měla ruku zlomenou na dvou místech tak ošklivě, že jí z rány čouhaly kosti.

Zemková utrpěla zlomeninu 12. obratle. Okamžitě byly převezeny do nemocnice. Volopichova dcera má ruku sešroubovanou několika šrouby. Zemková má po operaci zafixovanou páteř, nicméně už může rehabilitovat, takže jí alespoň tolik neochabnou vytrénované svaly.

Fotogalerie
5 fotografií