29. dubna

Je úterý 11.29 a Iveta Bartošová skáče pod jedoucí vlak. Její život tak navždy skončil jen pár metrů od domu v Uhříněvsi, kde poslední roky žila se svým manželem Josefem Rychtářem. Rychtář se z její smrti hroutí, z kolejiště sbírá kámen, na kterém je zpěvaččin vlas, a do obálky si sype vápno, kterým policie zasypala Ivetinu krev. Ještě ten den se dožaduje na pitevně, že chce svou ženu vidět. Večer pak pro novináře pořádá tiskové konference, během nichž ukazuje obraz, který mu Iveta namalovala k narozeninám těsně před svou smrtí.

30. dubna

Den po smrti Bartošové navštívil Zdeněk Macura Ivetin dům, kam vylepil plakát s nápisem Rychtář je vrah, vypadni odsud, ty lstivý vrahu! Rozzuřený vdovec se pak před domem své zesnulé ženy s Macurou porval jak pes.

2. května

Rychtář zapíjí žal alkoholem a uprostřed noci dostane bláznivý nápad. Chce se vrátit na místo tragédie, kde vyhasl Ivetin život. Cestu si krátí přes plot. Opilý se škrábe nahoru a za pomoci svého syna Jana a kamaráda Standy přelézá plot na soukromém pozemku. Z kolejí ho o pár minut později odvádí policie.

Pár hodin po smrti Bartošové ukazoval Rychtář novinářům obraz a dopis na rozloučenou od Ivety.
Autor: archiv Blesku

12. května

Josef Rychtář zavrhl přání Ivetiny rodiny pohřbít zpěvačku v rodném Frenštátě pod Radhoštěm a rozhodl se ji pohřbít ve strašnickém krematoriu jen ve společnosti své rodiny a příbuzných. Najme si ochranku, která vdovce a jeho blízké skrývá pod černými deštníky, a později hlídají, aby se do obřadní síně nikdo nedostal. Na pohřeb se nedostavil syn Bartošové Artur ani její maminka Svatava.

11. června

Vdovec nechal na památku své ženy zhotovit masivní dřevěný kříž, který chtěl postavit v blízkosti kolejiště. Vlastníma rukama pak krumpáčem vykopal jámu. Tu však o pár hodin později policisté zahrabali s tím, že Rychtář nemá k takové „stavbě“ povolení.

12. června

Když Rychtářovi nevyšel dřevěný kříž, nechal Ivetě postavit alespoň hrob. Kameník pak na černý náhrobní kámen vytesal Ivetinu podobiznu a na hrob vyskládal sošky andělíčků, které Iveta milovala.

Hrob Ivety Bartošové je umístěn v Říčanech.
Autor: Foto Blesk - Pavel Machan, Jiří Pitrof, Marek Pátek

19. června

Médiím se ozvala mladá brunetka, která se představila jako Rychtářova přítelkyně. Do domu Bartošové se dostala coby její fanynka, Rychtář ji pohostil kávou. Netrvalo dlouho a vyšlo najevo, že se žena živí jako prostitutka a za své služby si účtuje 12 000 Kč za noc.

29. července

Rychtář ukončil trápení nemocné fenky Gejši, kterou po sobě Iveta zanechala. Dojemně ji vzal do náruče a odvezl na veterinární kliniku. Gejša odešla do nebe přesně tři měsíce po své paničce.

25. srpna

Rychtář si sbalil kufry, Ivetiny věci a urnu s jejími ostatky a nadobro opustil její dům v Uhříněvsi. Klíče vrátil Ladislavu Štaidlovi, jakožto zákonnému zástupci Artura Štaidla, který dům po své matce zdědil. Vdovec se vrací zpět do Říčan do domu ke své exmanželce Darině Nové. Ještě ten večer pořádá s přáteli divoký mejdan.

28. srpna

Od smrti Bartošové uplynuly čtyři měsíce a podle svědků v domě Bartošové s Rychtářem už měsíc přespávala jiná žena. Blesk zjistil, že se jmenuje Barbora a má malého synka. A nebyla jediná. Na návštěvě se tam vystřídaly i další tři ženy. Ovšem jen do té doby, než Rychtář odevzdal klíče od domu Ladislavu Štaidlovi.

Podle svědků u Rychtáře tři měsíce po smrti Bartošové přespávala jiná žena.
Autor: Foto: P. Machan, M. Hurda

19. září

Josef pojal podezření, že se do domu v Uhříněvsi někdo vloupal, zavolal proto policii a majitele domu Artura Štaidla, kterého kvůli tomu vytáhl ze školní lavice. Když se ukázalo, že je vila v pořádku, Rychtář se na Artura vrhl, objal ho a s pláčem mu pošeptal do ucha „Budu tu pro tebe“. Artur mu však na jeho divadlo neskočil, lehce ho odstrčil a utíkal zpět do školy.

23. září

O pár dní později Rychtář ve svém emočním divadle pokračoval. Tentokrát se rozplakal během rozhovoru se svou exmanželkou Darinou. Sypal si na hlavu popel za to, že jí ublížil a kvůli Ivetě ji opustil. Od své bývalé ženy se dočkal akorát výsměchu.

29. října

Dnes je to přesně půl roku od smrti Ivety Bartošové. Co vdovec provede tentokrát?

Fotogalerie
21 fotografií