Krátce po smrti své ženy se Rychtář kasal, že postaví pro svou zesnulou manželku kříž. Bytelný, metr a půl vysoký kříž z tvrdého dubového dřeva si nechal Rychtář vyrobit na Slovensku. Postavit ho chtěl přímo u kolejí, co možná nejblíže místu, kde ukončila život skokem pod vlak jeho milovaná Iveta. Na kříži nechal zhotovit její iniciály I. B. a datum 29. 4. 2014, které mají připomínat její památku.

Jenže kdykoliv se Rychtář ke kolejím přiblížil a začal kopat jámu pro Ivetin kříž, jeho plány přerušili policisté, kteří ho z místa vyhnali. Jámu poté museli zakopat hasiči: „Drážní hasiči uvedli místo zpět do původního stavu. Zatím nevíme, nebyly-li při kopání na místě porušeny optické kabely a zabezpečení. Mohlo dojít k ohrožení života proudem, projíždějící vlak mohl také někoho zachytit a vážně zranit, nebo dokonce usmrtit.“

Nakonec se však vdovec Rychtář dočkal a po téměř pěti měsících získal povolení k umístění kříže. „Pan Rychtář obdržel usnesení o povolení umístit kříž, avšak na jiné místo, než žádal. Musela být totiž zohledněna bezpečnost lidí, kteří by u něho chtěli položit květinu nebo zapálit svíčku,“ prozradil před časem pro Blesk zdroj z Rychtářova okolí.

Dnes konečně Rychtář začal kopat jámu pro kříž, jenže z jeho počínání ho opět vyrušila policie. „Pan Rychtář se objevil u trati a začal kopat díru do země, kam pak zasadil kříž a zabetonoval,“ okomentoval svědek dění u železničního přejezdu v pražské Uhříněvsi. „Jenže po chvíli dorazila policie, která s ním řešila, že nesmí běhat po kolejích. Někdo z okolí jim to nahlásil a oni to přijeli prověřit,“ dodal očitý svědek. Poté, co vdovec opustil místo u kolejí, přijela opět policie a kříž i místo si nafotila.

Fotogalerie
10 fotografií