Prezident karlovarského filmového festivalu podstoupil podle informací Blesku ve čtvrtek dopoledne biopsii. „Pan Jiří Bartoška je po zákroku,“ potvrdili ve čtvrtek informaci Blesku zaměstnanci pražské motolské nemocnice.

Lékaři budou nyní v laboratoři zkoumat, co herci je. Nejtěžší období – čekání na ortel – charismatickému herci teprve nastává. Podle náročnosti úkonu mohou jeho muka trvat týden a déle.

Nebudou to lehké chvíle, než se dozví, co mu vlastně je. Určitě ho mučí strach z rakoviny – zvlášť jde-li o slinivku břišní. Vyhlídky nemocných pak nejsou vůbec dobré...

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Rakovina v rodině známé herečky! A akutní operace Bartošky! redakce Blesk TV

Nezbytná cigareta

V pátek Bartošku propustili z III. oddělení chirurgické kliniky hned po ranní vizitě. Do Motola si pro něj přijela manželka Andrea. A Jiří, který denně vykouří až 80 cigaret, si ani po pobytu v nemocnici neodpustil svou oblíbenou cigaretku. Oknem auta bylo také vidět, že si přikládá na obličej kapesník. Inu, kuřácký kašel...

Blesk Víte, že?

Bartoška bojoval o život v roce 1985, kdy mu lékaři vpíchli do žíly železo, na které je alergický.

Co je biopsie?

Důležitá diagnostická metoda spočívající v odběru vzorku tkáně potřebné k následnému vyšetření. Bioptické vyšetření hraje klíčovou roli v onkologii, ale i v dalších medicínských specializacích.

 

Fotogalerie
12 fotografií