Soudní líčení s poškozeným Václavem Vorlíčkem a viníkem nehody řidičem taxíku trval zhruba 40 minut. Režisér se k soudu dostavil v poklidné náladě a těšil se, že už bude mít celou záležitost za sebou.

Mladý taxikář u soudu vypověděl, že byl při jízdě oslněn sluncem a Vorlíčka na přechodu neviděl. Několikrát se režisérovi omluvil s tím, že ho celá věc velmi mrzí. Vorlíček nechtěl muže dál tahat po soudech, vzhledem k tomu, že se mu dle jeho slov zas tak nic vážného nestalo.

Nejdřív za mnou přišel do nemocnice, pak mi napsal až trochu dojemný dopis, který si zřejmě velice dobře rozmyslel. A vzhledem k tomu, že sám jezdím autem, tak vidím kolem sebe často takové věci. Stát se to může každému. Mohlo to dopadnout daleko hůř. Už jsem mohl být dávno v urně,“ řekl Blesk.cz Vorlíček krátce po skončení řízení.

Soud tak řidiči vyměřil podmíněnou zkušební dobu na 30 měsíců, během které nesmí udělat žádný dopravní přestupek. Řidičský průkaz mu tedy nadále zůstává a trestní stíhání proti taxikáři bylo zrušeno.

Fotogalerie
7 fotografií