S pubertálním Alešem Brichtou si jeho maminka v mládí užila své. Jen co na týden opustila dům, šestnáctiletý Brichta našel klíčky od automobilu a vyhecoval kamarády k projížďce. Tři nadšenci naskočili s Brichtou do vozu a vyrazili směr Český Brod.

"Kamarád si chtěl taky zařídit, tak jsme se vyměnili. Sedl jsem si chytře na sedadlo spolujezdce, nepřipoutal jsem se a on to na první křižovatce narval naproti do příkopu. Proletěl jsem předním sklem a prázdno," vzpomínal Brichta ve 13. komnatě, kterou dnes odvysílá Česká televize, na osudnou nehodu.

Sanitka ho odvezla do kolínské nemocnice, kde mu sešili obličej. "Byl jsem rozřezanej. Měl jsem sedmdesát stehů v obličeji a díky tomu, jak jsem byl rozřezanej, jsem přišel o levý oko," přiznal rocker a po dlouhých devětatřiceti letech se nebál umělohmotnou protézu ukázat na kameru. "Vypadám jako pitomec," okomentoval svůj vzhled, když si brýle sundal. 

Exekuce, dluhy, deprese

Další životní rána pod pás přišla začátkem nového tisíciletí, když Aleš v roce 2003 začal vydávat časopis Rockshop. Bohužel zisky nebyly takové, aby se vydavatelství udrželo, a Brichta se začal pomalu utápět v dluzích. Ty rostly až do té výše, že mu nakonec exekutoři zabavili veškerý majetek.

Ta exekuce mě v podstatě zabila. Přišel jsem o dva byty a všechno, co jsem vydělal muzikou, jsem nacpal do exekutorů. Měl jsem z toho fakt deprese. Myslel jsem, že mi z toho hrábne. Ještě teďka nějaké peníze dlužím, ale to už jsou jen drobný,“ svěřil se rocker, který postupně upadl do depresí. Když to Brichta spočítá, do časopisu investoval více než osm milionů, ale celkově ho jeho podnikání vyšlo na deset milionů.

Fotogalerie
7 fotografií