„Právě proto, že nejsem kuchařka, bude moje show jiná,“ tvrdí Pawlowská. „A taky mě odlišuje to, že jsem prostorově výraznější, a přesto nehodlám připravovat jen dietní a nekalorická moderní jídla,“ slibuje milovnice chutné krmě. Ke každému receptu slibuje rady a ponaučení ze své letité sbírky. Zítra se pustí do králíka načerno. „Králíka mi poprvé nabídla tchyně o Vánocích. Od té doby ho mám ráda na všechny způsoby, ale nikdy nesmím vidět celá králičí tělíčka. Jen nachystané porce, o kterých si namlouvám, že prostě nějak vznikly.“ Na otázku, proč by si měli diváci vybrat její právě její show a ne tu konkurenční, konstatuje: „Přece proto, že nejsem Pohlreich, ne? “

„Paní Pawlowské si vážím, je dobrá spisovatelka. I já dělám svou práci dobře, jak umím nejlíp. Nekoukám kolem, co servírují jiní. Vyberou si diváci,“ je přesvědčen Pohlreich.

Video
Video se připravuje ...

To diváci vidět nesměli: Sprostý Pohlreich zase pálí do Babici! FTV Prima

Amatéři u plotny

Stejně jako Pawlowská ani Karolína Kamberská, která na Primě začala vařit před 14 dny, není profesionálka. Jen domácí kuchařka, pracující matka tří dětí kuchtící s vášní. Povoláním novinářka píše o životním stylu, sbírá recepty, kritizuje restaurace a zpívá. „Mou snahou je vařit pro své blízké co nejlépe, zdravě, inspirativně a tak, aby jim vždy chutnalo,“ tvrdí Kamberská.

Láďa Hruška na Nově vaří »rychle a levně«. „Vaření v Televizních novinách vymyslel můj šéf Martin Švehlák. O vlastním pořadu jsem neměl čas ani snít. Jednou ráno jsem přišel na poradu a sdělili mi, že právě vznikl. A šlo se točit,“ prohlašuje Hruška.

Video
Video se připravuje ...

Vyzkoušejte pivní preclíky kutila Hrušky! Máme recept! TV Nova

Čtyři otázky pro tři

Natáčí se u vás doma?

Pohlreich: Ne, máme pronajatý prostor, který vypadá jako obvyklá kuchyň v domácnosti.

Pawlowská: Jsem šíleně líná někam chodit, k nám do kuchyně si zvu hosty běžně, nejen televizní štáb.

Hruška: Moje kuchyň je mým kuchařským studiem i ateliérem, nepřál bych vám vidět ten nepořádek za kamerou.

Komu vaříte doma?

Pohlreich: Manželce a klukům. Těší se, když jim uvařím něco, co ještě nejedli, ale jsou rádi, když jim vůbec něco uvařím. Vítězí těstoviny, ryby a rýže.

Pawlowská: Měla jsem radost, když chutnalo mému muži a dětem. Radši experimentuji, baví mě vymýšlet recepty teoreticky a jsem nadšená, když pak vyjdou. Často nevyjdou, pak říkám, že na frontě padlo mnoho vojáků.

Hruška: Vařím, když už nemám co do úst, obvykle jen o víkendu.

Kdo je váš nejvděčnější strávník?

Pohlreich: Náš pes, český fousek Belga. Zvířata moc dobře vědí, co je dobrého, a není nad kousek masa.

Pawlowská: Můj labrador Othello, ten nadšeně sežere úplně všechno.

Hruška: Kamarádi, kteří žadoní, ať jim uvařím na mejdan. Místo dárků kuchtím.

Co šokujícího jste dostali na talíři?

Pohlreich: Nedávno v Brně, dostal jsem skvělé jídlo, nad očekávání dobré, domácí těstoviny, játra, kančí, jeden chod lepší než druhý.

Pawlowská: Dodnes nevím, co jsem snědla v jedné thajské restauraci v Belgii, chutnali mi termiti v Africe, žabí stehýnka v Paříži, ale beraní oko ve Finsku jsem nedala.

Hruška: Před pár dny mi přinesli místo naložených sýrů čerstvě nakrájené a zalité stolním olejem. Fuj!

Kam si přepnete?

Televize Nova

Rychlovky Ládi Hrušky, sobota 11:45 (startuje za týden)

U Haliny v kuchyni, sobota 18:05

FTV Prima

Karolína, domácí kuchařka, sobota 18:00

Teď vaří šéf, neděle 18:00

ČT1

Kluci v akci, sobota 18:30

TV Barrandov

Kašpárku, vař!, neděle 12:00

Fotogalerie
8 fotografií