Na tento den Nora Mojsejová čekala jako na smilování. „Tvrdnu už třináct měsíců v base za nic a vrazi chodí na svobodě. Jsem nevinná,“ stěžovala si podnikatelka ve středu u jejího posledního soudu. Nemohla se dočkat, až vazbu, která se od loňského září stala jejím domovem, opustí.

Ráno na sebe hodila stejné černé džíny a koženou bundu s černými kozačkami, ve kterých šla k poslednímu soudu, jen halenku si vyměnila a po dlouhé době vyrazila vstříc svobodě. Z vězeňské vazby odcházela s velmi uraženým a přísným výrazem ve tváři. Přitom, pokaždé, když šla z vazby k soudu, usmívala se od ucha k uchu.

Seběhla schody, nastoupila do připraveného černého vozu a podle serveru čas.sk okamžitě zamířila do domu své sestry. Tam bude nejspíš nějaký čas, než se zmátoří, bydlet.

Nora Mojsejová je obviněna z finančních a daňových podvodů v celkové sumě přes 27 milionů. Celkem má na krku 20 obvinění. Jednoho, nezaplacení daně, byla tento týden zproštěna, protože dlužnou částku zaplatila a tím projevila dobrou vůli. Spolu s Mojsejovou je obviněno dalších 20 osob.

Fotogalerie
13 fotografií