Legendární Frank Sinatra (†82) o něm prohlásil, že je to největší zpěvák showbyznysu, Bennett zpívá v Bílém domě prezidentům a Lady Gaga s ním teď vydává album duetů. Není divu, že Kongresové centrum bylo nabito českými star, které nakonec obdařily Bennetta aplausem vstoje.

„Je mi velkou ctí, že se na mě vaše hvězdy přišly podívat. A zvlášť vaše chlouba Gott mě potěšil! Škoda, že není čas ho poznat osobně, ale děkuji! A zdravím Prahu! Ráno si ji namaluji z hotelového pokoje,“ řekl Blesku Bennett, který krom toho, že zpívá, tak i maluje.

Lístky zaplatili

A protože se Blesk jako jediné médium dostal do zákulisí, dozvěděl se, že naše »vipky« nedostaly lístky zdarma, ale rády si je zakoupily. Takový velikán jako Bennett jim stál za to. Boss českého showbyznysu František Janeček si pořídil se svou Terezou Mátlovou lístky dokonce do první řady.

Hned vedle něho seděl miliardář a mecenáš kultury Aleš Buksa. Ten, který je zvyklý na svůj soukromý letoun, se vydal z Ostravy do Prahy pendolinem! Letadlo mu stálo v hangáru v Mošnově, kde jsou Dny NATO, a panuje tudíž zákaz civilních startů. „Vlakem jsem nejel do Prahy dobrých 20 let, a možná že ani autem. Bennett ale za to stojí,“ řekl Blesku Buksa, který se na koncert dostavil i se svým »synem« Martinem Chodúrem.

Jinak v předních řadách seděli Karel Gott, Helena Vondráčková, Jiří Suchý, Jitka Molavcová, Karel Štědrý, Marek Eben, Leona Machálková, Jitka Zelenková, Jan Přeučil, Ondřej Soukup, Jan Hřebejk…

„Pokud vyjedu na tour s Lady Gaga, Prahu určitě nevynecháme. Je mi tu s vámi moc dobře,“ prohlásil po koncertě Bennett, který si v zákulisí s radostí podebatil se známým českým swingovým zpěvákem Janem Smigmátorem. „To je můj přítel. Vítal mě i na letišti,“ upozornil Blesk Bennett.

Fotogalerie
13 fotografií