Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lamači dívčích a ženských srdcí v akci: Noví chlapci a chlapi českého filmu!

/
  • Chlapci, ze kterých rostou hvězdy!
    18. září 2014 ● 05:00

    Jsou mladí a už teď mají kolem sebe davy dívčích obdivovatelek, které jim klepou na dveře. Herci, kteří si svou cestu ke slávě pomalinku vyšlapávají, někteří už od dětství, jiní až v dospělosti. 9 nejnovějších tváří českých pláten kin a televizních obrazovek.

  • 1.

    Zdeněk Piškula (16)

    Student pražské konzervatoře, mladý herec Piškula na sebe v poslední době nejvíce upozornil díky Svěrákově filmu Tři bratři, kde si zahrál nejmladšího sourozence Vojtěcha Dyka a Tomáše Kluse. Před natáčením pohádky mu však kamery nebyly cizí. Diváci ho znají například ze seriálu Vyprávěj, Nevinné lži nebo Dokroři z Počátků.

    Zdeněk Piškula
    Autor: david kundrát

  • 2.

    Vladimír Polívka (25)

    Herecký talent zdědil po svých rodičích Bolkovi Polívkovi (65) a Chantal Poullain (58), i když zrovna jeho cesta k divadlu nebyla přímočará. Vladimír Polívka díky rodičům znal perfektně vůni divadelních prken a honosných kostýmů. Přesto však na čas začal koketovat se snowboardem a herectví hodil za hlavu. Po půl roku v Kanadě se však ozvaly jeho geny. Po studiu na DAMU se vrhnul na divadlo, které je mu vším, i když sem tam si odskočí i do seriálu. Naposledy ho mohli diváci vidět v Kriminálce Anděl nebo Reportéři a ti druzí.  

    Vladimír si vyzkoušel roli modela.
    Autor: Petr Merta

  • 3.

    Patrik Děrgel (25)

    Rodák z Bohumína se k herectví dostával také oklikou, ještě na základce totiž jezdil na ledě jako hokejista. Po absolvování konzervatoře a DAMU zamířil na prkna, která znamenají svět. Po mnoha angažmá ho teď mohou milovníci divadla vidět v pražském Švandově divadle. Ovšem i on se postavil docela úspěšně před filmové kamery. Nedávno dotočil film Hořící keř. Milovníci nekonečných seriálů se s ním však setkávají v seriálu Ulice.

    Patrik Děrgel
    Autor: David Malik

  • 4.

    Jáchym Kraus (16)

    Jedno z dětí slavných rodičů je herec Jáchym Kraus, který je synem Ivany Chýlkové (50) a Jana Krause (61). Díky tomu, že má rodiče, jaké má, se často dostává do řečí a někteří zlí jazykové ho opravdu nešetří. „Rozmazlený fracek nebo protekční chlapeček, to slýchám často,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro iDnes.cz mladý herec. Jáchym se nejvíce prosadil v seriálu Gympl, díky kterému se stal lamačem dívčích srdcí a fanynky mu denně píší desítky milostných psaní.

    Jáchym Kraus
    Autor: Martin Přibyl

  • 5.

    Tomáš Vaněk (26)

    Další student pražské DAMU, který se prosazuje jak v divadle, tak ve filmu. Jeho začátky přitom byly zcela na amatérské bázi, ale i přesto se dokázal vypracovat a stát se hercem v divadle. Když se poprvé postavil před kameru, bylo mu sedmnáct, kdy si zahrál v několika televizních reklamách. Největší úspěch mu však přinesl film Tomáše Vorla GYMPL. Na spolupráci s režisérem poté ještě navázal ve snímku Jak ulovit miliardáře, kde se zhostil role poručíka Šídla.

    Tomáš Vaněk
    Autor: Foto: Divadlo na Jezerce

  • 6.

    Ondřej Havel (19)

    Herectví se věnoval Ondřej Havel prakticky od dětství. Už od pěti let se učil hrát, zpívat, tančit nebo stepovat. Jeho významnou rolí byla postava ve studentském snímku Bába  a poté film Vendeta, kde si zahrál postavu Tomáše. V současné době se Ondřej vrhnul i na dabování. Nejvíce je však pro diváky známý díky seriálu Ulice.

    Večer provázela Michaela Doubravová s Ondřejem Havlem
    Autor: Blesk - Petr Novotný

  • 7.

    Zdeněk Bařinka (14)

    Zdeněk patří do dospívající generace nových českých herců. On sám pochází z divadelní a filmové rodiny. Už v pěti letech se postavil před kameru, když natočil svou první reklamu. Před dvěma lety se dokonce stal hvězdou zahraničního filmu Frankensteinova armáda. Pro české diváky se však stal nezapomenutelný díky hlavní roli v seriálu Terapie, kde se objevil po boku Karla Rodena. Díky tomu si ho všimnul i Jiří Mádl, který ho obsadil do svého filmu Pojedeme k moři.

    Zdeněk Bařinka
    Autor: fdb.cz

  • 8.

    Petr Šimčák (13)

    Herecká hvězdička Petr Šimčák se objevil také v režisérském debutu Jiřího Mádla Pojedeme k moři. Zde si zahrál roli Tomáše, který se chce stát filmařem. Právě díky tomuto filmu se Šimčák tzv. otrkal a zamířil dokonce i do zahraničního snímku. V televizním dramatu Die Himmelsleiter – Sehnsucht nach morgen se objeví na obrazovkách v příštím roce.

    Petr Šimčák
    Autor: Petr Zelinka, EuroZprávy.cz

  • 9.

    Jan Maršál (14)

    Do trojice dětí, které hrají ve snímku Pojedeme k Moři patří i herec Jan Maršál. Toho však diváci důvěrně znají spíše z menších rolí v televizních seriálech. Poprvé se tak postavil před kamery ve svých sedmi letech, kdy vyhrával casting za castingem. Jako dětská hvězda se objevil například v seriálech Comeback, Gympl s (r)učením omezeným nebo Helena.

    Jan Maršál
    Autor: fdb.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 22

zelena.karkulka: Kdo není judas nebo teplej,má smůlu

(18. 09. 2014 22:02)

bonbonka: No..hele fakt. Až mě to zarazilo. Samí přicmrndávači. Jedinej,kdo tu hvězdnost v sobě má, je asi mladej kraus.

(18. 09. 2014 15:40)

cipisek134: Já nesedim u TV, ale u kompu, což je podstatnej rozdíl.

(18. 09. 2014 13:28)

cipisek134: honza54:

(18. 09. 2014 13:23)

.evelina.: Buzík buzíka pozná, že?

(18. 09. 2014 10:34)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy